MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Kapcsolódó cikkek:
  Feliratkozás hírlevelünkre:


  Örökbefogadási tudnivalók
  2009.10.11.
  ÖRÖKBEFOGADÁS

  Kérjük, mielõtt örökbe fogadna védenceink közül, olvassa el figyelmesen az alábbiakat.

  Az örökbefogadás feltétele, hogy az örökbefogadó aláírja az ÖRÖKBEFOGADÁSI SZERZÕDÉST és személyazonosságát hitelt érdemlõen igazolja.

  Az örökbefogadás menete két lépcsõs:
  1. ismerkedés a kiválasztott kutyával állatotthonunkban szombati nyílt napjaink egyikén 10 és 14 óra között. Elõzetes telefonos vagy emailes egyeztetés mindenképp szükséges, hiszen vannak védenceink, akik ideiglenes befogadónál élnek, és szervezést igényel a találkozás. Ha a családban van másik kutya, akkor õt is várjuk szeretettel az ismerkedésre, hiszen az õ jó viszonyuk elengedhetetlen feltétele az örökbe fogadásnak. Az állatotthonban saját állat csak érvényes (1 évnél korábbi) veszettség és kombinált oltással hozható.

  2. Amennyiben az ismerkedés jól sikerül, és a gazdijelölt az örökbefogadás mellett dönt, úgy egyeztetünk egy idõpontot, és valamelyik önkéntesünk viszi házhoz a kutyát, mert minden örökbefogadáskor ellenõrizzük négylábú védencünk leendõ lakhelyét. Ennek kiemelt jelentõsége van, hiszen tapasztalt, az örökbefogadott állatot jól ismerõ önkénteseink könnyen fel tudják mérni, milyen veszélyek leselkedhetnek a kutyusra. (Például megfelelõen szökésbiztos-e a kert, nincs-e olyan rés a kerítésen, ahol az eb világgá mehet, a saját területen belül segítik az ismerkedést a már meglévõ kutyával stb.) Vidéki gazdijelölt esetén a szállítás költségét a kutyát házhoz szállító önkéntesünknek meg kell téríteni.

  Mivel Magyarországon ma több millió kóbor állat él, akiknek esélyük sincs arra, hogy valaha gazdihoz kerüljenek, ezért természetesen a hazai menhelyekhez hasonlóan mi is maximálisan támogatjuk az ivartalanítást, (hacsak valamilyen egészségügyi okból az adott állatnál az állatorvos azt nem ellenzi). Minden kutyánk oltva, ivartalanítva, chipezve költözik új otthonába.

  Albérletben élõ gazdijelöltnek kutyát örökbe adni nem tudunk.

  Mind a kan, mind a szuka kutyáinkat ivartalanítás után lehet örökbe fogadni.

  Kölyökkutya örökbefogadása esetén a kutyát elsõ körben ideiglenes befogadási szerzõdéssel adjuk oda, ami tartalmazza az oltási program következõ idõpontjait, illetve az ivartalanítási kötelezettség végsõ dátumát. Az ivartalanítás megtörténtérõl szóló állatorvosi igazolás, illetve az oltási program befejezését igazoló oltási könyv bemutatásakor kötjük meg a végleges örökbe fogadási szerzõdést. Ennek megtörténtéig az állat a NOÉ Állatotthon Alapítvány tulajdonát képezi. A microchip átregisztrálása csak ezt követõen, az örökbefogadási szerzõdés állatorvosnál történõ bemutatásával lehetséges.

  Ezzel nem csak a nem kívánt szaporulatot szeretnénk megelõzni, hanem a kutyák egészségét is védjük, hiszen az idõben ivartalanított szuka kutyáknál gyakorlatilag nullára csökken a késõbbi "nõgyógyászati" daganatos megbetegedések esélye. Ezek a rákos megbetegedések több tízezer kutya életét követelik évente, pedig az ivartalanítással megelõzhetõek! Az ivartalanítással az állvemhesség is kiküszöbölhetõ.

  Kérjük, mielõtt örökbe fogadna kutyáink közül, gondolja át, mekkora felelõsséggel jár egy állat tartása! Érdemes eltervezni, mi lesz a kutyussal, ha nyaralni megy a család, vagy más lakásba/városba költöznek, stb. Gondolja át, tudja-e vállalni a vele járó költségeket (kötelezõ oltások és parazitamentesítés, betegség esetén gyógykezelés, kullancs elleni védekezés, stb.) valamint azt, hogy el tudja-e látni akkor is, ha idõs és megfáradt lesz majd, és több gondoskodást igényel.


  LEADÁS
  A MiniMenhely programnak nem áll módjában befogadni a megunt házikedvenceket, ez a speciális projekt altatás elõl, sintértelepekrõl illetve szaporítóktól rossz körülmények közül ment kutyákat.

  Megosztom a Facebookon