MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Vigyázat, tûzijátékok, petárdák!
2013.12.31.
A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá - sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy sintértelepeken végzik, vagy sosem jutnak haza. Ezért kérjük a gazdákat, hogy december 31-én és január 1-jén egész nap tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva. Nemcsak a petárdák, de az egyéb, kisebb-nagyobb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házikedvenceinkre. Budapest legnagyobb állatotthonaként, kérjük az állattartókat: fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt és már Szilveszter elõtt gondoskodjanak az állatok biztonságáról.



Kérjük, hogy kedvenceiket tartsák biztonságos, zárt helyen. Karácsony után lehetõleg már CSAK PÓRÁZON sétáltassanak, és ha tudják, hogy az állat félõs, jó elõre gondoskodjanak számára nyugtatóról, melyet az állatorvostól szerezhetnek be. Ne hagyjuk magukra kedvenceinket ebben a kritikus idõszakban!



Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen e néhány nap során nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Mivel a biléta is leeshet a menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip. A chip beültetése 2013. január 1-tõl kötelezõ.



Akinek chipes a kutyája maga ellenõrizheti az interneten (PETVETDATA: petvetdata.hu), hogy a chip beültetése után felkerültek-e az állat adatai az internetes nyilvántartásba.



A Noé Állatotthon Alapítvány külön bejelentõ email címet üzemeltet az érintett idõszakban és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztõk és a becsületes megtalálók bejelentéseit a

petardazas@noeallatotthon.hu


címen, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket. Önkénteseink egész éjjel és a következõ napokon is segítik a kutyák hazajutását. A bejelentéseket megosztjuk facebook oldalunkon is, a www.facebook.com/noeallatotthon oldalon. Ahogy tavaly, reméljük idén is sikerül nagyon sok bajba jutott kedvencet hazajuttatnunk.

Az elküldött email lehetõség szerint tartalmazza, az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetõjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztõ/megtaláló elérhetõségét és FÉNYKÉPET!

Budapest területén az Állatvédõ Liga 10 autóval lesz jelen az utcákon. Talált kutyákról a 06 1 347 08 30 telefonszámon lehet bejelentéseket tenni. A diszpécser értesíti a legközelebbi autót és chipleolvasóval felszerelve érkeznek a helyszínre.

Felhívjuk a megtalálók figyelmét, hogy az amúgy is teltházzal üzemelõ állatotthonok, alapítványok, egyesületek Szilveszterre általában olyan mértékben túlzsúfolttá válnak, hogy a petárdázás során bejelentett állatokat már nem áll módjukban befogadni, ezért feltétlenül fontos, hogy az eredeti gazdákat próbálják megtalálni és a talált állatok adatait jelentsék be a fenti elérhetõségeken!

Az elveszett állatok gazdáinak javasoljuk, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fõvárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A. - http://www.ebtelep.hu/), készítsenek plakátokat, vidéken pedig érdeklõdjenek az önkormányzattal szerzõdésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen, illetve a helyi állatvédõ szervezeteknél!

Az elveszett-talált kutyák hazajuttatását több állatvédõ szervezet összefogásával, azok önkéntesei segítik, kérjük a megtalálókat legyenek türelemmel és az elvesztõket, hogy mielõbb kezdjék meg kedvencük keresését fenti lehetõségeken.

Megosztom a Facebookon