MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Kik vagyunk mi?
2014.08.14.
A NOÉ Minimenhely–projektjét bizonyára sokan ismeritek. Az olyan furmányos keresztkérdésekre, mint hogy mikor és milyen céllal jött létre ez a program, könnyen találnék válaszadókat, sõt valószínûleg a padból kiesve jelentkezõket, esetleg kórusban bekiabálókat is. Hiszen a Minimenhely idén betöltötte fennállásának 10. évfordulóját és ez idõ alatt rengeteg állatot marasztalt a szivárványhídon innen.

Sintértelepi sittesek, balesetesek, betegek, bántalmazottak, rozzant kisöregek. Úgy szép az élet, ha zajlik mottóval, sokan közülük több kategóriát is képviselnek egyszerre. Vannak példának okáért a betegöregbekaszlizottak, na, ezeknek aztán tutira nem sok esélyük van máshol. De azok az esetek, amikre mások csak legyintenének, a Mininek igazi kihívást jelentenek. És így lesz a betegöregbekaszlizott kutyából a halálsorról – na, virgonc kölök azért nem – de gyógykezelt, megbecsült kisöreg, legfeljebb a gondoskodó kezek és szívek áldozata.

Persze a legjobb az egészben az örökbeadás. Hát mekkora nagy csoda meg királyság már az, amikor egy ilyen kis roki szeretõ gazdihoz megy! És nem csak a kutyusnak és nem csak nekünk, hanem az örökbefogadónak is! Nem lehet azt az érzést semmihez hasonlítani, amikor életet mentesz. És se tévedjünk, ez valóban életmentés! Szíved választottjának megüresedett helyét egy újabb esélytelen kis nyamvadék töltheti be, akit a Mini szépen kikupál és aztán remélhetõleg gazdihoz ad. Ezért érdemes küzdeni.

Most persze mindenki azonnal rohan és megnézi a kínálatot. Nagyon helyes. De mielõtt még lélekszakadva kattintanál a gazdikeresõkre, majd esetleg elkámpicsorodnál, hogy „de hát ez itten csámpás, az meg ottan görbefogú, ennek meg diétás táp kell”, állj meg kérlek egy pillanatra. A kutyák bájosan egyszerû és tiszta lelkek, mindent ki tudsz olvasni a tekintetükbõl. Szánj rá egy kevés idõt, hogy meglásd az igazi értéket, nem fogod megbánni! Gyere ki egy kicsit Minizni valamelyik szombaton! Garantálom, hogy nem leszel depis, nem leszel letört, sõt ellenkezõleg! Feltöltõdsz, kipihent, vidám és feldobott leszel, mert nincs, akire ne hatna ennyi szeretet. És ha egy picit engeded az ösztöneidet is szóhoz jutni, akkor talán valamelyik tekintet úgy meg fogja dobogtatni a szívedet, hogy utána már nem számít sem a kor, sem girbegurba fogak, fülek, lábak. Mert megtaláltad a TE kutyádat! Adj egy esélyt neki és adj egy esélyt magadnak! Õ már nagyon vár rád.


Megosztom a Facebookon