MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Angéla 2 és fél év után végre révbe ért
2014.10.22.
Angéla 2 és fél évvel ezelõtt súlyos lábsérülésekkel került a gondozásunkba a XVI. kerületbõl. Ekkor már éppen túl volt a fogváltáson, tehát kb 8 hónapos volt....

Az orvosi vizsgálat kiderítette, hogy Angéla jobb medencéje és combja sérült. A sérülései nem voltak frissek, egy korábbi trauma következménye. A csípõje több helyen eltört, mely fiatal korának köszönhetõen magától szépen összeforrt. Viszont a combcsontja és a combfeje összeroppant és ez sajnos mûtéti beavatkozás nélkül nem gyógyulhatott meg.
Eredeti gazdája nem került elõ, így oltva, chipezve, ivartalanítva várta, hogy valaki örökbefogadja. Hétrõl hétre csak várt és várt... aztán több, mint 2 évvel a bekerülése után rá is rámosolygott a szerencse! :) Egy fiatal pár kezdett el ismerkedni vele, majd múlt héten beköltözött hozzájuk. Íme az elsõ levél, az elmúlt pár közösen eltöltött napról :)


"Szia Zsuzsa,

nah így 5 nap távlatából jelentkezünk :)

Otthon:
Elsõ este próbálkoztunk a fürdetéssel, ami végül döntetlennel végzõdött és jó nagy káosz lett a fürdõben. De azért jött ki kosz/szag a bundájából így is rendesen. Kaptunk tippet, hogy nem messze tõlünk a Fresnapfban van kutyafürdetés és karomvágás szolgáltatás, melyre terveink szerint a napokban benevezünk :) Ha végre eláll az esõ...
Nagyon hamar rájött, hogy estére oda kell feküdnie a szép új fekhelyére, melyet nagyon szeret. Teljesen jól bírja az estét, reggel 6-7 között kel fel Õ is.
A tükörbe nagyon szereti magát nézegetni (meg a kirakatokban is), szóval igazi kislány :)
Napközbe ha otthon vagyunk és nem a séta utáni fáradságot piheni ki éppen, akkor bejön és a nappali közepén "fetreng".
Nem volt semmi baleset (kaki, pisi) eddig, reméljük tartja jó szokását. Elsõ magányos órájában, mikor egy bevásárlásra mentünk kint hagytuk a kutyakolbászt az asztalon (tudom amatõr:)) azt persze benyomta, de azóta nem rosszalkodott, csak aludt amikor magára hagytuk. Tegnap már mentem dolgozni, így 8 órát hagytuk magára és amikor hazaértünk még mindig aludt. Ez persze szerintünk betudható annak hogy a sétában kifárad rendesen.
Eszik/iszik ahogy kell, a jutalomfalatra passzív, de konzervet és száraz tápot is megeszi (igaz elõbbit jobban bírja). Igazán simogatással lehet ösztönözni bármire, mert azt imádja minden mennyiségben.
A kezdeti lépcsõiszonyát a 2. napra már szinte teljesen leküzdötte, már dinamikusan közlekedik rajta.
Vettünk zöldkagyló kivonatos porcerõsítõt is neki.
A ma hajnali villám & mennydörgés nem ébresztette fel, teljesen érdektelen volt számára.


Sétáltatás:
Egyik nagyon kedvenc tevékenysége, hogy a kapukon/kerítéseken (ahol legalább az orra befér) ott beteszi/átdugja és nézi, hogy van-e valami kutya vagy cica:) Imád az ajtókhoz/kapualjakhoz is odamenni és meglesni, hogy mi van ott. Nagyon kíváncsi, bármilyen szerszámmal dolgozó ember nagyon izgalmas számára, fõleg a járdát sepregetõ nénik/bácsik. Nagy zacskó fanatikus, minden zöldhulladékos zacskóhoz oda kell szaladni, hogy megszagolja azokat.Úgy látjuk, hogy szokatlan még neki az 1 órás séták, eddig nem ilyen eloszlásban volt lefárasztva, így 30 perc környékén lefekszik pihenni és ha nem indulunk haza akkor még több alkalommal is "ledõl". Simogatástól persze erõre kap :) és ilyenkor szaladunk haza.
Több kutyával összefutottunk már, van akit megszagolgat és megy tovább, van akivel nagyon barátságosan viselkedik és egyelõre tegnap volt az egyetlen kutya akire rámordult rendesen. Tehát az esetek döntõ többségében barátságos más kutyákkal, a szomszéd Cappy kutyával le is fotóztam, ahogy barátkoznak éppen :) Az látszik, hogy nagyon féltékeny ha megállunk megsimogatni egy másik kutyás kedvencét.
Sétáltatáskor elõfordul, hogy húz, illetve eleve elég gyors tempót diktál, itt még van nevelni való nála, de ez teljesen kezelhetõ, nem egy Zsolti féle boxer rakéta :)
Játékhoz még nem érezzük elég oldottnak, valószínûleg ehhez még jobban fel kell engednie.


Általánosságban elmondhatjuk, hogy nagyon jó és értelmes kutya. Nem tudjuk, hogy ezalatt az 5 nap alatt mennyire kellett volna feloldódnia, de folytatjuk a szeretgetését és bízunk benne, hogy egyre oldottabb lesz.

Ha valamit kihagytam amire még kíváncsiak volnátok írjatok meg és persze megválaszoljuk.Nagyon köszönjük Angi megmentését!
Csatolok 3 képet:
Megosztom a Facebookon