MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Egy MINIatûr évösszefoglaló 2014-rõl
2015.01.03.
Egy ideje egyre kevésbé értem, hogy miért tulajdonítunk akkora jelentõséget a szilveszter éjszakának, ugyanakkor egyre inkább értem azt, hogy mekkora jelentõsége van annak, hogy egy évet lezárunk és újat kezdünk. Öregszem, nyilván.

Mindenesetre, még akkor is, ha ez csak egy nap az évben, óhatatlanul ilyenkor értékeljük az elmúlt évet és próbáljuk tervezni a következõt. Tervezni, még akkor is, ha az elsõ, amit az ember megtanul az állatvédelemmel kapcsolatban, hogy nincs értelme tervezni, a sors úgyis másként alakít majd sok mindent.

Milyen volt 2014? Jó év vagy rossz év? Igen. Azaz vegyes, mint ahogy minden jóravaló év az szokott lenni. Elkeserítõ és reménnyel teli, édesbús, tele örömmel és csalódással, kilátástalannak tûnõ helyzetek váratlan megoldásával és megoldottnak gondolt ügyek kilátástalanná fordulásával. Kilenc kutyától kellett végsõ búcsút vennünk, mind fájdalmas veszteség volt. Szeretettel emlékezünk rájuk.

Bár a Minimenhely projekt csodás, kerek évfordulót ünnepelhetett 2014-ben, mégis összességében nehéz volt ez az év. Kevesebb kutya talált szeretõ gazdira, mint az elmúlt években és sajnos több olyan is visszakerült, akit már végleges, biztonságos otthonban tudtunk. Volt ahol meghalt az imádott gazdi és a család nem vállalta be a hátramaradt négylábú családtagot. Volt ahol maga az otthon is megszûnt, mindenkinek mennie kellett.


Mindez szomorú és kiábrándító. Lelassulnak a mozdulatok, lelassul a lelkesedés. És amikor egyre lejjebb horgasztott fejjel, orrot lógatva jár-kel az ember, akkor hirtelen kopogtatnak. És egy-egy kisebb csoda bújik be az ajtón. Örökbe fogadják a mi kedves, vaksi macinkat, Vaktyúkot. A megkínzott, de életerõs kis Fanfanért vidékrõl jönnek el az álomgazdik. Új esélyt kap az öregecske, de mindig mosolygós és álomszép Samu, akit volt gazdái halálra ítéltek. Otthonra lel Stampedli, bár õ sajnos csak nagyon rövid idõt kapott az új boldogságra. A szintén vaksi, dundus apróság, Vakond szuper helyre kerül. Hókusz, a nyárfalevél, aki a menhelyen nõtt fel, már köszöni szépen, nem kér az ideiglenesezésbõl, olyan jót érzi magát új gazdájával. És igazi karácsonyi csodaként még a rozoga Odesszába is beleszerelmesednek.


Ezek a kis csodák visznek minket tovább. Ezek a kis csodák mindent megérnek.

Fantasztikus háttér van mögöttünk, támogatók, Angyalok. Jönnek segíteni kétkezi munkával, felajánlásokkal, adó egy százalékkal, lelkesedéssel. Nem állunk, nem állhatunk meg, hiszen õk tolnak minket maguk elõtt, igazi jó kis hátszél ez. Köszönjük, hogy egyengetitek kis vitorlásunk útját és kérünk benneteket, hogy jövõre is hajózzatok velünk! Nélkületek zátonyra futnánk. Az egész Minis csapat nagyon boldog, közösen eltöltött újesztendõt kíván! Nem búsat, csakis édeset, örömmel és reménnyel telit.
Jöjjön tehát a tavalyi év, száraz számadatokkal:

2013 záró létszám=2014. nyitó létszám: 78 db kutya
2014. évben bekerült kutya száma : 47 db
ebbõl ivartalanított: 5db (azóta természetesen mind ivartalanítva lett)
ebbõl balesetes: 6 db
ebbõl gyepirõl: 24 db jött
2014. évben örökbe adott kutya száma: 50 db
2014. évben meghalt kutya száma: 10 db
2015. elején gazdit keresõ kutya száma=2015. nyitó: 65 db

Jövõre Veletek, újra... hiszen csak EGYÜTT és VELETEK SIKERÜLHET CSAK!


Megosztom a Facebookon