MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Spirál/Panka, aki begyûrûzött az életünkbe...
2015.01.28.
Az elsõ pár nap híreivel jelentkezem Spirálról, azaz Pankáról. Remekül zajlik a beilleszkedése. Az elsõ két nap megszeppentségét felváltotta az igazán energikus, jókedvû és kissé rosszcsont magatartás, amit a menhelyen is mutatott magából.

Az elsõ nap túlestünk a fürdetésen, ami során nem tudom hogy én, vagy Panka lett vizesebb. :) Remélem, hogy idõvel hozzászokik a fürdéshez, mert a séták utáni állapotokat elnézve heti 1-2-szer muszáj lesz megfürdetni.


A lépcsõzés eleinte nagy gondot okozott, vasárnap és hétfõn ölben cipeltem fel és le, ami egy majdnem 20 kg-os, tiltakozó kutya esetében elég nehézkesre sikeredett. Azóta szerencsére kitanulta a lépcsõzés csínját-bínját és úgy közlekedik rajta, mint aki világ életében használta.Rendkívül gyorsan tanul, egykettõre megtanulta mit szabad és mit nem. A tiltást már az elsõ alkalommal megérti bármirõl legyen szó. Nem is beszélve arról, hogy az ül, fekszik, puszit ad, pacsit ad már megy, mint a karikacsapás!
Imád kint lenn a kertben, labdázni, körülnézni, részt venni az utcai életben. A felügyelet miatt viszonylag keveset tud ugye kint lenni a kertben, viszont a benti létet egyre inkább elfogadja, a házban egyre jobban feltalálja magát.
Minden nap megyünk sétálni, mindig van kutyatársasága (egy németjuhász kutyust is viszek minden nap), illetve kint a réten mindig akadnak kutyapajtások, akikkel szuper szaladgálni és birkózni. Egyelõre nem engedem el pórázról, de beszereztem egy 10 méteres pórázt, hogy kicsit több mozgástere legyen.Mikor elmegyek itthonról délután 5-kor dolgozni, 2-3 órára egyedül marad, míg anyukám meg nem érkezik. Az elsõ két nap nem dolgoztam, így tudtuk gyakorolni, hogy eleinte csak 5-10-15 percre hagytam itthon. Kedden és szerdán már élesben ment a dolog, kicsit izgultam, hogy fog reagláni, hogy több órát egyedül lesz, de nagyon-nagyon ügyes volt, nem rosszalkodott semmit, nem rágott, kapart, rombolt! :)
A cicával is nagyon kedves, bár cicus még mindig nem hiszi el teljesen, hogy most tényleg itt van egy kutya, de remélem idõvel megszokja.

Éjszakánként itt alszik a szobámban és le a kalappal elõtte, hogy nem kelt fel se éjszaka,se reggel, akkor kel amikor én kelek. :)

Tehát összességében jól alakulnak a dolgok, jól megy a beilleszkedés, csupa pozitív élményt adott Panka az elmúlt pár napban!
Megosztom a Facebookon