MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Most nem szívesen lennénk Timi bõrében....
2015.11.24.
Rengetegszer kerül menhelyre kutya azzal az indokkal, hogy gazdája meghalt, az örökösök pedig nem kívánnak gondoskodni az egyedül maradt állatról. Aki valóban családtagnak, társállatnak tekinti a kutyáját, annak számára ez elképzelhetetlen. De minõsíti az örökösök viszonyát a szegény elhunythoz is; soha nem hagynám, hogy a számomra kedves, elvesztett rokonom legjobb barátja idegenekhez kerüljön. Épp elég veszteség azt a valakit elveszteni, aki a világot jelentette. Nem is tudnék a tükörbe nézni többé.

Az emberi felelõtlenséget mindig lehet tovább fokozni. Erre kiváló példa Timi esete. Egy bûbájos, idõs tacsihölgy, akit a szokásos „meghalt a gazdája” indokkal, altatásra próbáltak leadni. Mint kiderült, több állatkórházban is próbálkoztak, de hála az ott dolgozók lelkiismeretességének, mindenhol elutasító válasszal távoztak.

Nekem már ennyi is elég lenne a felháborodáshoz, de fekete leves még hátravan. Szépen lassan kiderült az igazság: szó sincs elhunyt gazdáról, maguk a tulajdonosok próbáltak nagy erõkkel megszabadulni a megunt kutyától. Megöregedett és megbetegedett. Nekik már nem kell. Új kutyájuk is van, ezt a régi kacatot meg szemétre vetnék…

Timi nem hirtelen került ilyen állapotba. Nyugodtan végig nézték a szenvedését, eszük ágában sem volt segíteni rajta. Az elején még nem is lett volna nehéz, hiszen a bõrbetegséget végképp könnyû az még idõben elkapni. De hát oltása, chipje sincs, még a karmai sem voltak rendben tartva, mit is várhatnánk… És csontsovány…

Timi lelkét pedig nagyon megviselték a történtek. A kutyák a legérdemtelenebb gazdához is képesek a végsõkig ragaszkodni, õ pedig most nem érti, hogy miért dobták el maguktól azok, akiket imádott. Megviselt teste és lelke hosszú gyógyulási folyamat elõtt áll és mi ismét egy csodában bízunk. Abban bízunk, hogy ahogy Foszlánynak, Tahininek és még oly sok más kutyusnak sikerült, Timinek is meg tudjuk adni az újrakezdés reményét, esélyét.

Közeledik a tél, szegény sovány Timinek, meleg bunda híján, elsõdleges fontosságú lenne egy meleg otthon. A megfelelõ állatorvosi gondoskodás, táplálás és roborálás mellett pedig a legfontosabb gyógyír: a szeretet és törõdés. A segítségeteket szeretnénk kérni, hogy Timit újra elindíthassuk az életbe. Állatorvosi költségeihez minden támogatást nagy hálával fogadunk és óriási szüksége lenne egy saját Angyalra, azaz ideiglenes befogadóra is, aki a lelkét is kezelésbe venné.


Ha úgy érzed segítenél az alábbi módokon teheted meg:

A NOÉ Állatotthon Alapítvány MiniMenhely projektjének elkülönített bankszámla száma: OTP 11710002-20084606


Virtuális örökbefogadással : Timi adatlapján keresztül

Közvetlen bankkártyás adományozás: http://adhat.hu/online/adomany/56790


Paypal: info@noeallatotthon.hu

A megjegyzésbe kérjük írjátok bele Timi.

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhetõ!!!!! Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás.

Megosztom a Facebookon