MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Ebösszeírás MiniMenhelyes módra... 2015
2016.01.12.
A január ködös, borongós, hideg. Az orrunkat is alig van kedvünk kidugni a szabadba, ez igazán a kuckózás idõszaka. Ilyenkor szívesebben fordulunk egy kicsit befelé és figyelünk saját magunkra. Így aztán ez remek alkalom arra is, hogy visszatekintsünk és értékeljük a magunk mögött hagyott évet.

Ha megnézzük egy menhely életének, eseményeinek sorát, egész kis tanulmányt lehetne összeállítani a minket körülvevõ viszonyokról, társadalmunk változásairól. Ne ijedjetek meg, senkit nem szeretnék szociográfiai okfejtésekkel fárasztani, de az biztos, hogy az emberi viselkedésrõl, az emberi kapcsolatokról sokat lehet tanulni azokból a történetekbõl, amelyek a Minimenhelyen estek meg az elmúlt év során.Minden kutya története mögött az emberi minõségeket is érdemes megfigyelni. Minden kutya tragédiája mögött ott az emberi gyarlóság, érzéketlenség, sokszor gonoszság. Szerencsére sokan vannak, akik ilyenkor felemelik a hangjukat és megmozdulnak, segítenek. Õk azok, akiknek elképzelhetetlen és elfogadhatatlan, hogy egy kutya története így érjen véget. Õk azok, akiknek köszönhetõen sok kutya története, sorsa a boldogság útjára léphet. Így aztán minden kutya örömteli története mögött is ott az emberi nagylelkûség, szeretet, tisztesség. És ezekre az emberi minõségekre tényleg érdemes odafigyelni.

Sosem szûnik meg bennem a csodálat a kutyák fantasztikus tulajdonságai iránt. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagy szerencsénk van velük. Hosszú évek szenvedése, a rossz bánásmód, vagy a menhelyi életben éppen „csak” a saját gazdi hiánya is egy pillanat alatt felejthetõ számukra, ha végre eljön az Igazi. Így aztán azok a bátrak, akik idõsecske kutyát zárnak a szívükbe, biztosak lehetnek abban, hogy ha nem is adatik meg túl hosszú idõ együtt, a kutyának mégis ez fogja a Mindent jelenteni.

Az elmúlt évben voltak ilyen bátor örökbefogadóink, így találhatott gazdára több szépkorú kutyusunk is, például Stone, aki 4 évet töltött nálunk, vagy Boni, aki 10 évet várt az igazira, ebbõl hármat a Minimenhelyen. Lindát 11 évesen dobta el magától korábbi családja, de egy önkéntesünknek hála most új életet kezdhetett. Csodaszép Cowboy kutyánk 3, Füles majdnem 2 nálunk töltött év után lett gazdis. A gyönyörû mosolyú Ludovika és mindenki kedvence, a vak Szanti számára is új otthont hozott ez az év. A moncsicsi pofijú, bájos Ripityom, az óriás szeretetgombóc Bongyor és a tündéri ewok maci Coffe is hosszú idõ után talált álomgazdira.

Néhány kiragadott példa, a teljesség igénye nélkül.
A számok szárazon:
65 bekerülõ,
62 gazdásodás,
8 barátot pedig az örök vadászmezõkre kísértünk.

A statisztikai adatok mögött megannyi megható, szívbemarkoló, emlékezetes történet. Megannyi elkeseredéssel teli pillanat, hogy vajon hol van az ember embertelenségének határa. És megannyi apró csoda, az önfeledt boldogság pillanatai, hogy igenis, van még Jó a világban!

Mi is lehetne jobb példa, mint a mindennapi létünket, fennmaradásunkat jelentõ adományok. Vannak olyan támogatóink, akik a kezdetektõl, tehát több mint 10 éve velünk vannak! Név nélkül ugyan, de hálásan köszönjük nektek a segítséget, a munkánkba vetett hitet és bizalmat.


Idei legsürgetõbb terveink között szerepel Tahini számára egy ideiglenes angyal felkutatása, hiszen félõ, hogy a zord idõjárás visszaveti amúgy már szépen alakuló egészségi állapotát.
Az ölbe bújás nagymesterére, Ridikülre még egy utolsó lábmûtét vár, azután már õ is szeretne egy saját fülvakargatót magának.
És ha már itt tartunk, az édes, szeretetreméltó Fekete Hattyú is családra vár. Könnyebb ugyan öltöztetni, mint kosztoltatni, de ez igazán csak egy apró áthidalandó akadály.

Amilyen tempóban pedig az idõ rohan, hamarosan ismét elérkezik az adóbevallások szezonja. Az 1% felajánlása nagyon fontos, gyakorlatilag nélkülözhetetlen részét képezi a civil szervezetek mûködésének. Ugyanakkor jó érzés is célirányosan támogatni valamely számunkra fontos ügyet. Ennek dacára, sokan nem élnek ezzel a lehetõséggel, pedig így szinte egy tollvonással van módunk segíteni. Kérünk benneteket, hogy segítsetek nekünk kampányolni, ismerõseitek körében népszerûsíteni ezt a támogatási formát, hiszen állataink számára szó szerint a túlélést jelentik azok a bizonyos tollvonások.

Év közben is nagy köszönettel fogadunk bármely támogatást, kérjük, segítsétek erõfeszítéseinket.


Adószámunk: 18169696-1-42
Bankszámlaszámunk: 11710002-20084606


Nem gyõzzük megköszönni nektek, hogy egész évben velünk, mellettünk voltatok. Csakis veletek sikerülhetett a 2015-ös év. És nagy szeretettel és várakozással tekintünk 2016 kihívásai elé, amelyeknek veletek, együtt, ebben a nagy családban, meg fogunk felelni.

Megosztom a Facebookon