MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Ripityom sikertörténete!
2016.02.15.
Ripityom szerintem egyike azon kutyáknak, akiket az állatotthon szinte minden rendszeres látogatója ismer. Ennek több oka is van, jelesül:

Ilyen, állandóan vigyorgó majompofit nehéz nem megjegyezni
Zacskózörgés, jutalomfalat vélelmezett feltûnése, vagy csak úgy általában, bármely kajának tûnõ tárgy kiszúrásakor, elsõként tûnik fel, a fentebb említett vigyorgó majompofit bevetve a kunyeráláshoz
Ripiéhez hasonlatosan tökéletes kör alakú lábakat maximum az isteni Da Vinci tudna szabadkézzel rajzolni, ennek folyományaként pedig a járását leginkább az olyan különlegesen tehetséges focistáéhoz lehetne hasonlítani, aki játék közben saját magának is simán tud kötényt adni…

Szóval Ripityom egy extra kutyus, minden szempontból. Extra helyes, extra kedves, extra külsejû. A nevét sem véletlenül kapta, hiszen extrán megsérült egy balesetben, szegény pöttöm kölök gyakorlatilag ripityomra tört, így Ripityommá lett. Szerencséjére egyik állandó ideiglenes befogadónk, Nanda, éppen a problémás eseteket kedveli leginkább. Amikor más sikítva menekül, hogy „úristen, én ezt nem merném bevállalni”, õ akkor érzi igazán elemében magát. Így történhetett, hogy amikor felmerült a súlyosan sérült apróság rehabilitációjának kérdése, Nanda csillogó szemmel, párás tekintettel, izgatottan hullámzó kebellel elõállt és közölte, hogy ez a kihívás bizony neki lett kitalálva.

Ripityom pedig a féltõ gondoskodás és rengeteg szeretet mellett nagyon szépen, és az extra sérülés után, ha lassacskán is, de extra jól felépült. Kedves, játékos, bájos fiatal kutya lett belõle és elindulhatott a gazdikeresés. És itt lépett be sajnos egy újabb „extra”. Ripi extra sokáig nem talált gazdira. Vannak ilyen érthetetlen esetek, egy-egy ideális védenc hosszú idõre „beragad”.

Telt-múlt az idõ és jött egy család. Fiatal, vagány anyuka, két kissráccal. Kiszúrták maguknak Ripit. De úgy istenigazából. Szerelem volt, mit szépítsük. Elkezdtek hozzá ismerkedni járni, ott voltak szinte minden rendezvényen, elegendõ mennyiségû (helyesbítek, Ripi szerint elégtelen mennyiségû) jutalomfalattal felszerelkezve és türelmesen építgették a kapcsolatot. Hónapokig vártak egymásra, de aztán elkövetkezhetett a nagy nap: Ripityom gazdis lett!

Új családja kitörõ örömmel fogadta. Nanda fájó, ugyanakkor örömmel csordultig teli szívvel engedte el, hiszen hosszú idõ és sok megpróbáltatás kötötte össze õket. De azóta sokszorosan beigazolódott, hogy a döntés helyes volt. Sorra érkeznek a boldog beszámolók. Ripityom igazi városi kutya lett, tömegközlekedik (még az utálatos szájkosarat is megszokta), étterembe és vendégségbe jár, a kisgazdikkal állandóan megy a játék és a móka. Még az is kiderült, hogy döbbenetes módon a párizsiért bármilyen extra produkcióra is kész!


A szertelen kamaszból, jól nevelt, illedelmes, együttmûködõ kutyus lett, aki azonban töretlen vidámságát és játékos kedvét megõrizte. Minden fotón, videón, amit tõlük kapunk, látszik, hogy Ripi valósággal csüng a gazdikon és issza minden szavukat.

Ripi története végül valódi sikertörténet lett. Nehéz kezdet, fájdalmas gyógyulás, sok várakozás és bizonytalanság után ért révbe. A türelem igazi családot, boldog otthont hozott számára. Mi pedig továbbra is kitörõ örömmel fogadjuk a vidám híreket róla!

Minden tõlünk örökbefogadott kutyánknak ilyen családot kívánunk :) Szuper látni, hogy egy ripityomra tört kiskutya milyen csodálatos helyre tudta betenni a popóját... csak ki kellett várni õket :)

Megosztom a Facebookon