MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

TriplaCSODA
2016.03.01.
"Kedves NOÉ-s Csapat!

Gina, a rangidõs kutyánk mindenkire nyugtatólag hat és a falka összes tagja elfogadja õt fõnöknek.
Grimy, aki 2012 januárjában jött hozzánk a NOÉ Állatotthon MiniMenhely részlegétõl, a mi bújós kiscicánk. Gyakran alszik nálunk az ágyban és mindig simogatásra és szeretetre vágyik. Grimyt más emberek is imádják, az elsõ kérdésük, mikor meglátják „hát te milyen cuki vagy? Nagyon tetszel”.Grimy és Böbé gyakran kezdeményeznek egymással játékot, de olyan igazándiból sosem sikerül nekik.
Böbé 2013 októberében jött hozzánk, miután meglátogattuk Magyarországon a Minin.


Fenntartásaink ellenére Böbébõl, a félénk „ne-nyúlj-hozzám kutyából igazi társasági lény lett, aki imád az események középpontjában lenni.
Gyakran fekszik az útban és el nem mozdulna, hanem át kell lépnünk rajta. Amíg nem bámulunk rá intenzíven, addig nyugodtan fekszik tovább.
Az sem zavarja, ha lábbal odébb toljuk, mert útban van. Ezt mondjuk nem is olyan egyszerû megcsinálni vele, mivel igencsak jó húsban van.
Etetésnél mindig megbök minket az orrával, hogy gyorsabban tálaljuk az ételt. Felváltva kézbõl etetjük az összes kutyánkat. Rá mindenképp igaz, hogy a szívét a gyomrán keresztül lehet meghódítani.
Ha Böbé meglátja a nyitott csomagtartót, azért még mindig ideges lesz, mert tudja, hogy ilyenkor beemeljük az autóba. Ha jól sikerül megfognunk és felemelnünk, akkor csak kicsit kalimpál a lábaival, ha bénázunk és kapkodunk, akkor elõfordul, hogy odakap a kezünkhöz. De semmi komoly, kb. annyi, mint amit egy jutifalat elvételénél érez az ember.
Éjszaka gyakran odajön az ágyunkhoz és megbök minket az orrával, hogy simogassuk meg. Néha az oldalára fekszik és felemeli a lábát, hogy megsimizzük a pocakját. Ezt akár fél óra hosszat is képes elviselni.
Ha Böbé meglátja, hogy a többi kutyát simogatjuk, azonnal odajön, hogy õ se maradjon ki a jóból.
Az elsõ nálunk töltött hetében sírt a menhelyi barátai után, eléggé ijesztõ hangja volt. Az elsõ hét után már csak akkor sírt, ha Ginával elmentünk sétálni. Ezt addig csinálta, amíg végre õ is kijöhetett velünk.

Mindegyik kutya szeret autózni és semmi gond nincs velük útközben, csupán Grimynél kell figyelni arra, hogy ha nem az elsõ ülésen utazik, akkor hajlamos öklendezni.
Mara (Timi), akárcsak elõtte Grimy és Böbé gond nélkül beilleszkedett a falkába. Átneveztük Timit Marává, mivel mind Grimy, mind Mara úgy gondolta, hogy õt szólongatjuk, amikor a Timi nevet kiáltottuk.Mara érkezése után rögtön egy séta keretében összeismertettük a kutyákat és még Böbé is rövid idõ alatt hozzászokott Marához, aki egy hihetetlenül kiegyensúlyozott kutya.
Csökkentettük Mara Kortizon adagját napi egy tablettára. Hogy eltereljük a figyelmét a lábacskái nyalogatásától (ami egyre ritkábban fordul elõ) bikacsököt osztottunk szét a kutyáknak. Ezzel Mara órákat képes elbíbelõdni.
A szõre már egész rendesen kinõtt, nagyrészt még pihe-puha a szõrréteg. A lábacskáiról még sajnos nem múlt el az elefántbõr.
Ja, és egyértelmûen hízott!
Üdvözletünket küldjük Németországból
Ines, Steffen, Gina, Grimy, Böbé és Mara."

Megosztom a Facebookon