MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Angie és az Õ Angyala :)
2016.07.18.
Sziasztok, :)

2012. februárjában Emesétõl – ideiglenes befogadójától hozzám költözött Angie – Manka - Mancika (Ancsi 113/2011 ), akit azóta a cégemnél is többen megismertek és megkedveltek. Rendszeresen látogatja az irodát, imád a folyosón rohangálni és résztvesz a szabadtéri rendezvényeinken. Mivel rendszeresen vizslatja a legyeket, így Air Controller feladatkört is kapott. -> DOLGOZIK :)

Csatlakoztunk a bichon facebook csoporthoz is, itt próbálkoztunk elõször a szocializálódással, de meg kellett állapítani, hogy Angie jelzõ kutya, vagyis õ ugat elõször, ha idegen kutya közelít a falkához és ezzel hívja össze a csapatot, hogy megvédesse velük a kis seggét. :)

Ilyenkor és csakis veszély esetén dobja be habtestét a falkába. :) Sajnos, ez nem annyira vált be, így inkább egy kedves barátom kutyája, Daisy – aki sajnos már átment a szivárvány hídon – vette pártfogásba, megvédte, ha kellett. Darla néhány hónapos spániel kölyök volt az, aki utána segített Angie-nek. Eleinte Angie óvta figyelte és Darla utánozta, majd késõbb õ utánozta Darlat és most pedig egymást figyelve, utánozva huncutkodnak. Már egyszer majdnem játszottak is! :) Egyelõre azonban még csak anyummal és velem játszik. Ez a játék megtanította kicsit óvatosabban harapni. :)

Angie már bátor is. Hangos ugatással és heveskedéssel támadja a kerítés mögötti, vagy pórázon, esetleg távolabb levõ akármekkora-testûeket is :) Néha maga is meglepõdik, hogy megijednek tõle, ilyenkor piszok büszke magára.

Imád kocsikázni, kirándulni, utazgatni, vagy sétálgatni a városban. Szentendrén a Szamosban már ismerik és az éttermekben is rendkívül jól viselkedik, ha felülhet a székre. Egy nagy problémánk van, a repülõ rovarok. Sajnos, ezektõl teljesen kiborul, annyira fél. Néha ez a reszketés eltart több órán keresztül is. Ilyenkor kéri, hogy csukjam be a terasz ajtót és engedjem le a redõnyt. Akkor megnyugszik. Hihetetlennek tûnhet, de remek módon megtanult velem kommunikálni. Tud választani vacsorát, ha nem a megfelelõ nyakörvet, vagy kisruhát adom rá – mert tegyük hozzá, hogy imád öltözködni -, akkor addig hisztizik, amíg másikra nem cserélem, konkrétan arra, amit kiválasztott. :) A kommunikáció egy része a reggeli ébresztés, illetve a jelzés, hogy ki kell mennie.

Néhány fotó a sanyarú életébõl:


Üdvözlettel:
Nóra"


Kedves Nóra.. köszönjük, hogy ilyen csodás életet biztosítasz Angienek :)
Aki pedig kedvet kapott egy ehhez hasonló, képekkel tarkított beszámoló küldéséhez egykori védenceink valamelyikérõl, sok szeretettel várjuk a levelet az orokbefogadas@minimenhely.hu címre :)


És ugyanitt lehet érdeklõdni a jelenleg gazdára váró kutyáinkról is! :)Megosztom a Facebookon