MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Boldog Benji beköszön :)
2016.07.31.
Kedves Noé Állatotthon,

Tavaly március végén került be az állatotthonba egy idõs máltai selyemkutya, Benji. Nem tudom mennyire emlékeznek rá, nem volt túl barátságos és nagyon beteg volt akkor. Alább a link, így biztosan beugrik:
http://minimenhely.hu/index.php?pid=2&cid=555


A párom és én jelentkeztünk érte pár nappal a bekerülése után (az eredeti gazda rokonai), egy hétre rá hoztuk el az otthonból, magunkhoz vettük.Csak gondoltunk írunk pár sort Benjirõl. Nagyon jól van szerencsére, egy boldog kiskutya. Miután elhoztuk végül meg kellett mûteni még április elején, mert mindig elõre esett a végbele (kétoldali gátsérvvel volt megmûtve), a mûtét közben kiderült, hogy nem csak ez a problémája volt, hanem (kérem nézzék el, ha valamit nem jól írok) hegesedés volt azt hiszem a vékony és vastagbele között, ami már régóta gondokat okozott neki. Ezt is meggyógyították, de nagyon rizikós volt az állapota, majdnem egy hetet töltött el a klinika gyengélkedõjén Boda doktoréknál. Szerencsére sikerrel zárult a beavatkozás és a lábadozása így most már minden rendben van vele. Amikor elhoztuk 2,6 kilós volt, most már 4 kiló és nagyon jó étvágya van. A diétája miatt, mindig külön fõzünk neki valami finomságot. ;-)Nagyon erõs és kitartó kiskutya. Ezek után nem sokkal szegénynél még elõjött egy fekélyes szaruhártyagyulladás mindkét szemén, amit sokáig kellett kezelni különbözõ készítményekkel (amik segítettek is egyébként), végül a Boda doktorék másik rendelõjében praktizáló Szentpétery Zselyke szemspecialista doktornõ találta meg azt a készítményt (egy külön kikevert szemkrém, csak náluk elérhetõ), ami sikerrel javított Benji szemén. Ezzel a krémmel élete végig kezelni kell, hogy szinten tartsuk a szemének az állapotát, de szerencsére a látása megmaradt és mindig hagyja, hogy bekenjük neki. Nem tökéletes, de ez már valószínûleg a kora miatt is van, de azért lát. A hallása sem a régi már, de azért hall valamennyire :)
Természetesen bent lakik velünk a házban , most már elérte, hogy fent alszik velünk az ágyonJ. Illetve felszereltünk neki egy kutyaajtót is tavaly, amin keresztül bármikor ki-be tud közlekedni a ház és a kert között. Amikor már kicsit kisüt a nap kint rohangászik a kertben, aztán amikor gondolja bejön, jól el van :)

Csak tudatni szerettük volna, hogy Benji jó kezekbe került és jó egészségi állapotnak örvend, kiegyensúlyozott, boldog kiskutya, így 13 évesen, olyan, mintha újjászületett volna, nagyon eleven, aranyos és játékos kiskutya lett belõle.
Szerettük volna megköszönni még egyszer, hogy önzetlenül segítettek Benjin, akkor amikor eldobták szegényt.
Minden jót kívánunk a továbbiakban és nagyon hálásak vagyunk Önöknek!

Üdvözlettel és Köszönettel,
Tamás és Orsolya

Megosztom a Facebookon