MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Mici csodálatos élete
2016.08.11.
"Kedves Zsuzsa!

Ahogy megígértem, küldöm a kutyaiskolás beszámolót és még soksok mást Mickóról.
Kicsit sok idõbe tartott mire rájöttünk, hogy a Kishölgy kutyaház mániás, de tegnap megkapta az új luxus lakhelyét, ami most nyáron egész hûvös, télen plusz béléssel kiegészíthetõ. Így már lett egy kinti saját kuckója is, amit egyszerûen imád. Az este be se akart jönni...azért rávettük. :)

Vasárnap volt kutyaiskolában, és nagyon jól ment neki. Az oktatók nagyon kedvesek, készségesek voltak, és Mickó ugyan kicsit lassabban rakja össze a dolgokat, de nagyon értelmes, okos. Szinte bármit megért, csak türelem kell hozzá. Klikkertréningeljük, s még nagyon az elején vagyunk, késõbb majd megírom, hogy mire mentünk vele. Eddig az ül, fekszik, és a pacsi megy neki stabilan! Már ez is több, mint a legelején.Vizsgaidõszakban a kollégiumban is volt, ami számára 0-24 órás simogatás áradatot jelentett, mert mindenki imádja a kis kosorrú leányzót. S annak ellenére, hogy a tömegközlekedési eszközökön és néha az utcán sétálva arrébb húzódnak tõle az emberek, mert valaki szerint "veszélyesen néz ki" még mindig nem sikerült semmilyen agressziót produkálnia. Nem mondom, hogy próbálkoztunk, de akármilyen kisállatot mutattunk be Neki, akármennyi gyerkõc támadta le egyszerre (a kollégium szomszédságában van egy óvoda és egy kisiskola is) még csak meg se nyekkent, arrébb sem ment és a farkát sem húzta be, ami nagy elõrelépés szerintem. Amikor egy süni költözött be a párnájára (egyik barátnõm afrikai fehérhasú törpesünije) akkor sem igazán érdekelte a dolog, megszaglászta, és aludt tovább. A tengerimalaccal is hasonlóan barátságos volt, ami a képen is látszik.

A kertet mindig magaslati helyrõl figyeli, bár a házõrzés nem az õ stílusa. Egyáltalán nem. De senki sem várja el ezt tõle. Õ igazából egy kis öleb, csak nagyra nõtt!
Az egyetlen mumus még mindig a labda...de ha locsolunk, akkor továbbra is folyton kergeti a vizet. Ha napjában háromszor, akkor napjában háromszor, és nem adja fel, SOHA! Nem tudom, honnan ered ez nála, de nagyon mókás! :)
Annak ellenére, hogy a tömegközlekedést nem szereti, autóban imád utazni. Kifejezetten sértve érzi magát, ha sétálni megyünk és nem autózunk, ezért a kertbõl kilépve a kis utcánkban mindig "végig kell rángatni", és néha már a jutalomfalatért sem hajlandó elmozdulni az autó mellõl. Utána már szépen sétál, de amíg látja az autót...esélytelen. :D

Összességében remélem Õ is ugyan annyira szeret minket, mint mi Õt! Az egyik barátnõm, akirõl tudni kell, hogy világ életében félt még a legkisebb kölyökkutyától is, csak annyit mondott, hogy nem gondolta volna, hogy egyszer találkozik egy olyan kutya-boci-malac keverékkel, akit majd muszáj lesz megsimogatni, annyira kedves. És ez így igaz. Õ a legtündéribb és néha legönfejûbb kutya-boci-malac, akit egyszerûen nem lehet nem szeretni! Köszönjük!Üdvözlettel: Nóra "

Megosztom a Facebookon