MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Beköszöntött a tavasz!
2017.03.24.
Csodás viszontlátásban volt részünk, ugyanis Vödör látogatott meg minket. Mindig hatalmas öröm látni, nyomon követni egy korábbi védencünk boldog, gazdis életét, nagyon szeretjük az egy-egy villámlátogatásra visszatérõket, amint vigyorogva lobognak új családjuk oldalán. Vödör, kösz, hogy roppant elfoglalt gazdis programodban azért idõt szakítottál ránk és benéztél, várunk máskor is sok szeretettel!
Jelenlegi védenceinket is kellemes meglepetés érte, néhány kedves önkéntesünk ugyanis szuper nyakörvekkel lepte meg a bandát, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk. Mos már igazán roppant csinosak, reméljük az gazdijelöltek szeme is megakad rajtuk hamarosan.És akkor a szomorúbb hírek. Két új bekerülõnk is van, ami már önmagában sem jó hír, hiszen minden kutyának felelõs gazdi mellett lenne a helye. De mindkét esetben vannak még további elszomorító adalékok is. Szilva és Bátor, mindketten Miskolc környékérõl kerültek gondozásunkba, ottani állatvédõk kértek számukra segítséget. Szilva gazdája kórházba került és a kutyus magára maradt, ráadásul vemhesen. Még félénk, nem is érti, hogy mi történt vele, szeretnénk õt minél hamarabb elindítani egy új, boldog élet felé.
Bátor esete pedig sajnos nagy szomorúságot hozott a tavaszi napokba. Állapota – bár sok mindent láttunk már – minket is megrendített. Általánosan elhanyagolt és legyengült öregecske, ivaros kutyus, de ha ez önmagában nem lenne elég, valószínûleg kutyatámadás érte, rémes ödémás, marcangolt sebek borították. Természetesen azonnal állatorvosaink vették kezelésbe, laboreredményei nyugtalanítóak voltak és magas lázzal küzdött. Bátor ugyan bátran küzdött, de legmélyebb sajnálatunkra, számára késõn érkezett a segítség; bár mindent megtettünk érte, meggyötört kis teste feladta a harcot.
Bátor esete nagyon elgondolkodtató. Nem csak testileg, hanem lelkileg is nagyon rossz állapotban volt, ami nem is csoda, hiszen saját gazdája mellett került ilyen állapotba és saját gazdája nem segített rajta a támadást követõen. Napokig tétlenül nézte, hogy szenved, meg sem próbált tenni valamit, segíteni, segítséget kérni… Az utolsó néhány, szenvedéssel teli napban mi nagyon szerettük és nagyon óvtuk, sajnos csupán ennyit tehettünk érte. De ennek nem kellett volna, nem szabadott volna így történnie!


Megosztom a Facebookon