MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

A jövõ IV. rész
2017.04.19.
Zsenge kora ellenére a „szakma régi motorosa”, hiszen az állatok szeretete és az állatvédõ szemlélet születésétõl fogva körbeveszi. Évek óta lelkes segítõje a NOÉs rendezvényeknek és otthon szüleinek, a Noés ideiglenes védenc kutyusok és cicák körüli teendõk ellátásában.
Három saját kutyus és két cica várja otthon a suliból minden nap, mindannyian a Noé volt védencei. Emellett ideiglenes kutya és cica is akad mindig, akikrõl a gazdihoz kerülésig Emma és családja gondoskodik. Ez komoly, felelõsségteljes feladat, amivel fiatalkorban megismerkedni nagyszerû tapasztalat, egy egészen új világ. Nem is beszélve arról a kitartást és elszántságot próbáló feladatról, amikor sok-sok hónap után bizony el is kell engedni a kis védencet a boldog gazdis lét felé. Ez nagyon nehéz lépés és Emma sokszor még anyukáját is vigasztalja egy-egy nehéz elengedésnél.
Több cicacsalád került már gazdihoz Emma kezei közül, felnõttek, babák egyaránt számíthatnak gondoskodására. Almozás, etetés, takarítás, babusgatás, nap, mint nap. Az általában félõs ideiglenes kutyusok rehabilitációjában pedig kifejezetten nagy segítség a jelenléte, hiszen az amúgy mindentõl rettegõ, traumás kutyák a gyerekeket hamarabb megszokják és elfogadják. Rengeteg türelemmel és szeretettel szelídítgeti az újabb és újabb védenceket, egyengeti szocializációjukat.
A NOÉs rendezvények stabil résztvevõje, legtöbbször a Macskávézó körül, vagy az akadálypontokon, kreatív feladatoknál segít. Nagyon jól megtalálja a közös hangot a legkisebbekkel is, így egy csomó feladatot teljesen önállóan is rá lehet bízni. Már számos barátját, osztálytársát is elcsábította, hiszen az önkéntes munka valójában nem is munka, hanem remek buli. Úgy segíteni, hogy közben jól is érezzük magunkat, nagyszerû érzés. Aki pedig már gyermekkorban megtapasztalja ezt az érzést, az sokkal érettebb, magabiztosabb és lélekben gazdagabb felnõtté cseperedik. Mi pedig nagyon boldogok vagyunk, hogy egyre több gyerek, kiskamasz, fiatal csatlakozik az önkéntesek csapatához, hiszen így tudhatjuk biztosan: van JÖVÕ!
Megosztom a Facebookon