MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Tíz évünk Trombitával
2017.09.14.
Tíz évünk Trombitával

Trombita a nagy kutyavész után került hozzánk, amikor három hónapon belül három kutyánk is meghalt és szegény Fifi egyedül maradt a nagy dunakanyari kertben, ahol esténként egyedül ugatta végkimerülésig a szörnyeket, a házunk közelében mászkáló vaddisznókat. Társ kellett neki ez nem volt kérdés. Első két kutyánkat vettük, a második kettőt már találtuk és nagyon elégedettek voltunk velük, így menhelyi kutyára gondoltunk a kutyakeresésnél.

Hamar rátaláltunk a Minimenhelyre és Trombitára. Azok a csodálatos meleg barna szemek rögtön megfogtak minket.Ott ült egy vödör mellet és nagy-nagy bizalommal tekintett a jövőbe.
Már az első találkozásnál láttuk, hogy a neve mennyire megfelel vidám, élénk jellemének. Egy kis séta a Noé mellett és végleg megpecsételődött az örök barátság. Mintha mindig is ismertük volna egymást úgy indultunk haza a Dunakanyarba 2007. szeptember 15-én.
Trombita másfél év körüli szuka volt akkor, akit a jászberényi gyepmesteri telepről mentettek, azaz elaltatás várt volna rá, ha a Minimenhelyes lányok nem hozzák el. Trombi nagyon izmos félig terrier, félig puli szerű keverék, 12-14 kiló körüli félhosszú fekete szőrrel és a mellén jászberényi habos köténykével. Trombita, ahogy hozzánk került hamarosan már azt mondta, hogy ő mindig is előkelő visegrádi kutya volt, de hogy akkor miért adta rá anyukája a jászberényi kötényt, arra nem tudott választ adni. Amikor hazaértünk Fifi pár szóban mindent elmondott neki, amit tudni volt fontos „koszt-kvártély kiváló, papa-mama rendesek, Fifi jó barát”.

Trombita érkeztével kezdődött az elkutyásodásunk. Jött Berci a békés óriás (Szentendrei Árvácska), az aranyszív Hagymama (MiniMenhely), Csipisz a világ esze (paksi menhely), Kobak a mogorva háromláb, Csipa az áriásnő, Digi a mindig éhes, Tóbiás a beszari, Fagyi a szintén mindig éhes (mind Noés kutya), Vackor (szentlászlói erdő), aki Bercit választotta pótanyukának, Huba a vizsla Jekyll és Hyde, aki imádott és mégis többször jól összeharapott minket (családtagtól érkezett átnevelésre), Boni a csodakutya (Noé) és Mama a leányanya (a Vértes közepéről). Meg még volt jó néhány ideiglenes kutyus is.
Trombita lett a falka szukarészlegének főnöke. Főszukaként az alá tartózókkal sohasem volt annyira morc, mint ahogy Berci a kanokkal. Annál keményebben bánt Bercivel, a falkavezérrel, akire sokszor rámordult, vagy ráugatott, hogy ne legyen már annyira büszke magára, meg hát bántotta is, hogy az elszökdösött, amíg lehetett. Sokszor játékosan meghempergeti Csipiszt és még most is szívesen játszik az újonnan érkezettekkel. Különben mindig Trombita őrizte legéberebben a házat és ő volt az, aki észrevette, ha valamelyik kutya nagybeteg. Ilyenkor alaposan megszaglászta, szinte megvizsgálta a beteget. Mi többször ez alapján tudtuk, hogy baj lehet, rögtön menni kell az orvoshoz.

Trombita igazi kislány, aki szereti kéretni magát. Nagyon tud bánatosan nézni ránk. Ha simogatásra vágyik odajön hozzánk, de pont olyan távolra ül vagy fekszik, hogy alig érjük el és a legfinomabb falatok szétosztását többnyire távolról nézni, nekünk kell megkeresni, hogy ő is kapjon. Női lélek, női ravaszság.


Tíz év nagy idő és már sok kutyabarátunk nem lehet velünk, de Trombita, aki mindenkit ismert még itt van és szinte alig változott. Korához képest, energikus, fitt, szellemileg tökéletes állapotban van és az étvágya sem hagyta cserben. A tíz év alatt azonban nem csak Trombita lelt igaz barátokra, hanem mi is és nem csak kutyabarátokra. Nagyon örülünk annak, hogy a Noés közösség tagjai lehetünk, alkalmanként segíthetünk és részt vehetünk egy-egy ügy megoldásában. Nagyon nagy öröm számunkra látni a Noé töretlen fejlődését, szépülését és gyarapodását.
Boldog születésnapot Trombita, köszönjük szépen Noé és Minimenhely.

Ui.: Úgy tűnik, Trombita egy állandósult fajta, ezért mindenkinek ajánljuk a Noés “trombita-kutyákat”, például Ricsét és Zsugát.


Ágota és Feri.. köszönjük, hogy vagytok.. <3 Még nagyon sokszor 10 boldog évet kívánunk Nektek! <3


Megosztom a Facebookon