MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Mindennapi hőseink Forte és Emese
2017.09.14.
Emlékeztek még Forte történetére? Mindennapos eset, autógázolás. De ez a szerencsétlen apróság egy hétig feküdt az árokban, magányosan, magatehetetlenül, elképzelhetetlen szenvedések közepette... Megmentése példás összefogás eredménye volt, immár másfél éve, így került a Minimenhely gondozásába.

Forte egy Angyalt, egy ideiglenes befogadót is kapott Emese személyében, aki az első pillanattól kezdve odaadóan gondoskodik róla. Egy gerincsérült kutyusnál ez bizony nem kis feladat és extra odafigyelést igényel. De Emese ezen kívül a lelkét is kezelésbe vette, ami talán még nagyobb feladat volt. Egy lelkileg is összetört, hitét vesztett kiskutya bizalmát visszaadni és visszanyerni csodálatos dolog. Szeretném szó szerint idézni Emese szavait, amiben az elmúlt másfél év minden kis csodája benne van: „a nemrég még morgós kiskutya önfeledten kunyerál mindenkitől, lekerült a szájkosár is az öregúrról. Bizony!”

Sajnos Forte sérüléseit műtéti úton nem lehetett orvosolni, de minket nem olyan fából faragtak, hogy ne kapaszkodjunk az utolsó szalmaszálba is. A szalmaszál, amibe most kapaszkodunk, az akupunktúra és a fizioterápia, amelyek már oly sok esetben bizonyultak hathatós segítségnek és hozták meg a várva várt csodát. Az akupunktúra, ami már számos alkalommal „bizonyított”, mégis méltatlanul kevesen ismerik és ismerik el állatorvosi alkalmazását. Vannak, akik egyenesen állatkínzásnak tartják!

Oszlassuk hát el egy kicsit az előítéleteket ezen írással is; az akupunktúra – mint ahogy semmilyen más kezelés sem – nem jelent garantált megoldást valamennyi problémára. Ugyanakkor személyes tapasztalatunk, hogy a sérült, balesetes kutyák és cicák esetében rengeteget segít, sőt, segített már olyan esetekben is, amikor semmilyen más, „hagyományos” kezelés nem volt eredményes (ezúton is szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk Mihállfy Éva doktornőnek az akupunktúrás és Krichenbaum Gyöngyinek a fizioterápiás kezelésekért).

Forte boldog, és ez minket is boldoggá tesz. De titkos vágyunk továbbra is az, hogy lábra állítsuk ezt a kedves uracskát. És még titkosabb vágyunk, amit talán kimondani sem merünk, hogy egy igazi, nagybetűs Gazdit találjunk neki, aki meglátja benne a túlélőt, a harcost, az imádnivaló társat.


Addig is, nagy köszönettel fogadjuk anyagi támogatásotokat is kis túlélő részére, hiszen a kezelés, a küzdés nem áll meg egy pillanatra sem.

Tárgyi adományként nagy hasznát vennénk halas hipoallergén száraz tápnak és konzervnek, Cranberry Concentrate és Milgamma kapszulának, esetleg egy kis kényezető halas jutifalatnak.Ha bárki úgy gondolja,hogy akárcsak egy csoki (még nyááár van, legyen egy gombóc fagyi ;) ) árával is, de segítene a folyamatos kezelési és gyógyszeres költségek kifizetésében, hálásan megköszönjük azt.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány MiniMenhely projektjének elkülönített bankszámla száma: OTP 11710002-20084606
Reméljük,hogy e sorokat olvasva többen is felkapják fejüket, akik pont ilyen kutyust szeretnének örökbefogadni és azonnal tollat ragadva írnak nekünk egy bemutatkozó levelet az orokbefogadas@minimenhely.hu e-mailcímre.
De kérek mindenkit, jól gondolja meg,mert a kutya nem játékszer.Megosztom a Facebookon