MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Kamiko alias Aisha..a csodakutya <3
2018.04.21.
Kedves Minimenhely, kedves Noé!

Tragikusan rossz örökbefogadó vagyok, az elmúlt majdnem (júni 19-én lesz) 9 évben a közösségi oldalaimat elárasztottam képekkel a kiskutyámról, veletek meg minimális kapcsolatban maradtam, pedig a tőletek örökbefogadott kutya változtatta meg az egész életemet.
Nem fogom tudni most egy e-mailben bepótolni 9 év mulasztását, ezért nem próbálkozom meg ezzel, csak elmesélem, ami mostanában történt vele, ami miatt eszembe jutott, hogy illenék írnom nektek.

Az elmúlt pár hónap arról szólt, hogy elveszítem-e a kiskutyámat, hogy van-e esélyünk arra a tizensok évre, amit megígértettem vele. Illetve hát eleinte úgy volt, hogy nem lesz esélyünk erre.
Szóval több, mint egy éve elkezdett betegeskedni, de egy rahedli állatorvosnak együtt nem volt ötlete sem ,hogy mi a baja, amíg kb egy évnyi változó random tünet után nem jelentkezett a perdöntő központi idegrendszeri tünet, és el nem mentünk MR-re. Az látszott, hogy van valami a hipofízisén, aminek nagyon nem kéne ott lennie.
Ezzel a történetnek vége is, hipofízishez hozzányúlni lehetetle, egész Európában egy helyen csinálnak ilyet, Hollandiában, Utrechtben. Kezelési lehetőség nincs, addig nyomatni a szteroidot, amíg jól érzi magát a kutya, és vagy egyszer csak békésen elalszik, amikor a keringése nem bírja már, vagy el kell altatni, amikor már nem tudjuk biztosítani neki a szenvedésmentes életet. Rossz esetben 1, nagyon nagyon szerencsés esetben hat hónap. De az egy valószínűbb.

Aztán egyszer csak felhívott az állatorvosom, hogy valaki mégis csinált egy ilyen műtétet. A műtét sikerült. Ne kezdjek el lelkesedni, ki tudja, hogy Kamié egyáltalán műthető-e, vagy hogy olyan-e, mint az volt. Nem tudtam nem lelkesedni. Hogy hogy jutottunk el a telefonhívástól a végeredményig, az igazából csak nekem izgalmas, úgyhogy nem is részletezem, lényeg a lényeg, hogy megtörtént a műtét, Kami pedig egy csodakutya. Mármint tényleg az. Az agyműtét után (a hipofízisén egy ciszta leeresztése, plusz a daganatos hipofízis eltávolítása) egy órával lábraállt, 4-5 órával el akart indulni megnézni a sírdogáló kórházi kutyust, aznap éjjel pedig már az orvos alig bírt vele, le akarta szedni a macskákat...
Sajnos rossz hírt is kaptunk, a kutyust, akinek a műtétje lehetőséget adott nekünk, el kellett altatni. A daganata rosszindulatú volt, a tünetek 3 hét boldogság után visszatértek :(

Most kicsit több, mint két héttel vagyunk a műtét után, a szövettan visszajött, Kamié nem rosszindulatú :) Persze koránt sem vagyunk túl minden nehézségen, egy marék gyógyszer, hormonszint beállítása, illetve a soksoksok szuri miatt egy igencsak undorító tályog, de alapvetően a daganat már nem árthat neki.

Hát így. A Minimenhely Aishája, az én Kamikom lett az első kutyus egész Közép és Kelet Európában, akit hipofízis eltávolítással meggyógyítottak (a második, akin sikeres hipofízisműtétet hajtottak végre. Ez nagyon fontos. Csöpi nagyon fontos. Sosem találkoztam vele, de Csöpi tette lehetővé, hogy Kami ma élhessen)

Képek közvetlen a műtét után, másnap hazajövés előtt, és itthon (az itthoni képek egyikén felismerhető a háttérben a Noétól bátyám által örökbefogadott Börni, aki ott még Monty volt. Sőt, igazából egy bónuszképet beszúrok róla. Ő jelenleg kb 25 kiló, teljesen bolond, viszont egyszer már mentette meg egy másik kutyus életét véradással)

Köszönöm nektek Kamit, ijesztően sokat jelent ő nekem, nélküle én sem az lennék, aki most vagyok, aki szeretek lenni.​

Kedves Kata, kedves Kamiko... kívánjuk minden önkéntesünk nevében, hogy még nagyon sok boldog évet élhessetek együtt! <3

Megosztom a Facebookon