MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül!
Feliratkozás hírlevelünkre:


Előző | 1 2 3 4 5. 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 | Következő

A hét kutyája: Ikra
2015.10.06.
Mindenki ismeri a Szépség és a Szörnyeteg meséjét. A lényeg ugyebár az, hogy akit rémes külseje miatt egy szörnyetegnek gondolnánk, az szíve, lelke szépsége miatt csodálatos lehet. Leegyszerûsítve az üzenet: ne a külsõ alapján ítélj.


A hét kutyája: Fésû
2015.09.22.
Nagy gyengéim a kutyafülek. Minél bozontosabb, lifegõsebb, lobogósabb, annál jobb. Ez már-már fetisizmus, nem tagadom (a másik gyengém a kutyatalp illata, de ezt most hagyjuk…). De hát nézzétek meg Fésû füleit, hát lehet nekik ellenállni?!! Egyenesen fülkölteményekrõl beszélhetünk, versbe is lehetne szedni õket, szerintem még rímelnek is…


A hét kutyája: Bongyor
2015.09.15.
Újabb világklasszis hírt kell megosztanunk veletek. Nem tehetünk róla, egyszerûen gomba módra szaporodnak körülöttünk a szenzációs ebzetek.

Eheti szuperhõsünk Bongyor, aki komoly telekinetikus képességekkel rendelkezik. Nem is akármilyen adottsággal méghozzá! A szuperhõsök szuperhõsies képességeiket általában szeretik titokban tartani, de Bongyor nem az a szégyellõs fajta. Nyugodtan lehet õt csodálni, imádni, semmi gondot nem okoz számára a rajongók áradata, ezért aztán úgy döntött, hogy ebben a diszkrét és bizalmas baráti körben, felfedi titkát.


III. Ebugatta Nap - Gödöllõ
2015.09.11.
2015. szeptember 13. vasárnap
Helyszín: a Gödöllõi Kastéllyal szembeni park területén
A mozgalmas hétvége jegyében, vasárnap meghívást kaptunk a III. Ebugatta Kutya Napra Gödöllõre. A NOÉ Állatotthon Alapítvány 4 fajtamentõ csoportja fog bemutatkozni, természetesen nem csak szóban, de lesznek velünk védencek is!


Vakegerek... avagy a nem tökéletes kutyák is ugyanúgy tudnak szeretni!
2015.09.08.
Biztosan sok rajongó örül majd a hírnek, hogy vak tyúk is talál szemet! Egzaktabban fogalmazva: SZANTI GAZDIRA TALÁLT!!! Nekem hirtelen virágos jókedvem kerekedett ettõl a hírtõl, nem csak azért, mert Szanti egy mindenki kedvence kutyaangyal, hanem mert mindig különösen is megmelengeti a szívemet az, ha valaki fogyatékos kutyát fogad örökbe.


Búcsú egy öreg mackótól :(
2015.09.08.
Sajnos a nagy kánikula a beteg, öreg kutyáinknak sem tett jót. Bernárd az idén 13 éves moszkvai õr kutyánk is itt hagyott bennünket :(A hét kutyája: Fanny
2015.08.03.
Üdvözlöm a tisztelt hallgatóságot! Mai szemináriumunk címe: „Kutyajó nyelvjárások”, elõadónk pedig a téma szakértõje Fanny, akinek rögtön át is adom a szót.


A hét kutyája: Ludovika
2015.07.08.


Sok tiszteletreméltó szaktekintély szerint a kutyák nem képesek érzelmeiket mimikával, arckifejezéssel megjeleníteni. Igazából nem mosolyog, vigyorog, ez csak a mi emberi szemünknek tûnik úgy, valójában semmi köze sincs az érzelmi állapotukhoz. Mélységes tiszteletemet fejezem ki és elõre is elnézést kérek, de NEM ÉRDEKEL a szakvélemény!!! A csudába vele, nézzetek csak Ludovikára! Röhög, teli szájjal, szemérmetlenül, maga a megtestesült vidámság!


Isten veled, Cidry
2015.07.07.
Cidry egy ikon volt, talán mondhatjuk, hogy Õ maga volt a NOÉ Minimenhelye. Õ egyedül megtestesített mindent amirõl a MiniMenhely, a NOÉ, az állatok mentése szól. A mag összes szépségével, bánatával, örömével, kétségbeesésével és CSODÁJÁVAL!
2006!!! igen 2006 áprilisában mentettük Õt az Illatos útról, bekerült az Állatotthonba, a féltõ, óvó MiniMenhely részlegre. De Cidry lelkén akkora hasadékot vágott élete elsõ 2 évének borzalmai, hogy nem tudott megbízni az emberekben.


Kutyás buli, ahogy mi szeretjük
2015.07.01.
Hétvégén kerti partira voltam hivatalos egy kedves barátomnál. A meghívottak mindegyike „kutyás” emberke volt, többen saját kutyákkal érkeztünk, így a két- és négylábúak nagyjából egyforma számban képviseltették magukat a bulin. Ez kilenc kutyát jelent, akik teljes egyetértésben szórakozták végig az estét. És még a kétlábúak is egész békésen megvoltak egymással!


Matyó karbantartási napló
2015.06.18.
Komolyan? Egészen biztos benne? Aha, értem. Gazdasági totálkár. Tartottam tõle.
Mi az, hogy nem is érdemes megcsináltatni??? Már hogy ne lenne, hiszen ez egy teljesen egyedi, dizájner darab! Különben is imádom, teljesen a szívemhez nõtt, senki másnak nincs ilyen.


A hét kutyája: Zsírkréta
2015.06.02.
Engedjétek meg, hogy bemutassam egyik személyes kedvencemet a MiniMenhely részlegrõl, Zsírkrétát. Mondjuk tisztességtelenül játszott, mert háromlábú és tacsi ivadék, amivel nálam máris nyert ügye van. Mindemellett, olyan gyönyörû tejcsoki színe van, hogy az ember legszívesebben a fülébe harapna. Nagy is, lifeg is, finom is…?!


Egy egész élet a menhelyen....
2015.05.27.
Egy kutyának sem lenne szabad gazdi nélkül meghalnia. Egy kutyának sem lenne szabad menhelyen meghalnia. A legszomorúbb dolgok egyike pedig talán az, amikor egy kutya fiatalon, szinte még kölyökként kerül be a menhelyre és ott is éli le az egész életét.


A hét kutyája: Perec
2015.05.20.
Nincs mit szépíteni rajta, szenzációhajhász világban élünk. Az aktuális hír, legyen akármekkora durranás is, pár nap alatt kipukkad az érdektelenségben. A sok izgalmas, sikamlós, kriminális, csámcsognivaló történés közepette sokan áhítoznak a szívet melengetõ, pozitív beszámolókra is.


A hét kutyája: Szandál
2015.05.13.
Most elsõsorban az extrém sportok szerelmeseinek, az adrenalin függõknek a figyelmét kérjük. Õk azok, akik szeretik az igazi kihívásokat, sõt, lételemük a komoly akadályok leküzdése, a nehéz célok megvalósítása.

Ha már az összes valamirevaló hegycsúcsot megmásztad kétszer, ha el-elbóbiskolsz vadvízi evezés közben, ha a bungee jumping alatt a kedvenc receptjeiden gondolkodsz, akkor mindenképpen te vagy a mi emberünk!


A hét kutyája: Tasak
2015.05.06.
Öregem, kösz, hogy jöttél és ezer bocs, de nem nagyon érek most rá. Nem akarnék udvariatlannak tûnni, vagy ilyesmi, de egy iszonyú jó csaj ment itt el az elõbb. Ha kicsit kilépek, pont utolérem. Éppen a fogamra valóan gömbölyded, lehet legalább 35 kiló, és hogy riszálta a farát!!! Ha jól láttam, kényelmesen átférnék alatta, tehát abszolút az esetem!


A megelõzés jobb, mint a tûzoltás
2015.04.29.


Rengetegszer lehet hallani, hogy az állatorvosi költségek mennyire drágák. Így igaz, nincs ebben semmi titok, nem kell, hogy meglepetésként érje a kutyatartókat. Éppen ezért érdemes végiggondolni ezt a tényezõt is, mielõtt kutyát vállalunk. Vannak bizonyos jellemzõen elõforduló típusbetegségek, például fajta szerint, amikre kellõ tájékozódással felkészülhetünk. Természetesen nem kell mindig a legrosszabbra számítani, de igenis számításba kell venni azt az eshetõséget is, hogy a kutyánk komolyabban megbetegszik, esetleg mûtétre, majd hosszabb rehabilitációs kezelésre szorul.


8. BoxER Majális és Bulldog - Corso - CsauCsau buli 2015
2015.04.24.
Már megint itt kopogtat a május, és ha május, akkor természetesen a NOÉ Állatotthonban BoxE.R Majális, Bulldog, Cane corso és Csau-csau Találkozó! Várunk mindenkit szeretettel a 2015. május 10-én megrendezésre kerülõ, immár hagyományos rendezvényünkre :)A hét kutyája: Fekete Hattyú
2015.04.22.
Voltatok a 7. NOÉ-s találkozón és örökbefogadó napon? Ha igen, akkor biztosan láttátok a mi csodás Fekete Hattyúnkat. Aki eddig nem ismerte, annak is be fog ugrani, õ volt az a szépséges feketeség, aki a nap végére nyugodtan indulhatott volna a rendezvény legporosabb kutyája címért. Hattyú ugyanis a nap tekintélyes részét a porban fetrengve töltötte. A magyarázat csupán annyi, hogy ha bárki kedvesen megsimogatja (megszólítja, becézgeti, szépen nézi) ezt a csupaszív kutyát, akkor Hattyú ájultan hanyatlik a hátára és üdvözült mosollyal az arcán kéri a pocaksimogatást.


A hét kutyája: Cowboy
2015.04.15.
Most hogy végre én is szót kaptam, szeretnék néhány fontos dologra rávilágítani. Annyi lényegtelen információ hangzik el nap, mint nap, koncentráljunk most a lényegre.
Előző | 1 2 3 4 5. 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 | Következő