MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül!
Feliratkozás hírlevelünkre:


Előző | 1 2 3 4 5 6. 7 8 9 10 11 12 13 14 15 | Következő

KÖLYKÖT akarok...
2015.04.14.
Vasárnap a Noé Állatotthonban töltöttük idõnket az örökbefogadó napon. Csodálatos napsütés, sok-sok érdeklõdõ, felvillanyozott kutyák a kennelekben, akik várják az IGAZIT. Család lép hozzám, segítséget kér. Aztán egy újabb és újabb. Mind kölyök kutyát keres. Miért???

Nem is bírom magamba fojtani a kérdést, újra és újra kicsúszik a számon:

- Miért? Miért pont kölyköt? Biztosan tudjátok mivel jár egy kölyökkutya felnevelése?


A hét kutyája: Partizán
2015.04.09.
Láttatok már nyurga mopszot? Ugye hogy nem! Igazából nem is létezik ilyen, csakis a Minin! Nem csalás, nem ámítás, nem gólyaláb, nem hokedli, ez bizony Partizán, a zsiráflábú mopszleányzó.


Öröm és bánat, remény és csalódás 24 órában
2015.04.09.

Álmosan nyitom ki a szemem, verõfényes napsütés. Gyanús csend honol a lakásban. Felülök. Rendezem gondolataimat. Gyerekek a papánál. Aha. Hát ezért a csend.

Kezdek magamhoz térni. Upsz. És a kölykök?

Kipattanok az ágyból, mindenféle rossz gondolatokkal csámpázok a félig lábamon lévõ papucsomban a konyha felé. Feltépem az ajtót, és felkészülve mindenre megpillantom a két álmosan nyújtózó kiskutyát. Kiengedem a visszatartott levegõt.


A hét kutyája: Gekko
2015.04.01.
A pasiknak mindig rengeteg dolguk van. Elfoglaltak. A tavasz beköszöntével pedig igazán megsokasodnak a ház körüli teendõk is, tehát talpig férfi kell a gátra.

A napokban arra lettünk figyelmesek, hogy a mindig vidám és felszabadult Gekko kissé gondterhelten jön-megy. Homlokát ráncolja, szórakozottan motyog magában és fontoskodva jegyzeteket készít. Mivel általában a folyamatos játék és bohóckodás tölti ki a napjait, felkeltette a figyelmünket a mostani elmélyült sürgésforgás. Kiderült, hogy az apró fiatalembert fültövön csókolta a múzsa és nagyszabású tereprendezésre szánta rá magát.

Természetesen utánajártunk a részleteknek, így az alábbiakban oknyomozó képriportunkat olvashatjátok „Mivel ügyködik Gekko?” címmel.


Virág újra segítséget kér!
2015.03.31.
Akik már régebb óta figyelemmel kísérik a NOÉ Állatotthon tevékenységét könnyen lehet, hogy emlékeznek Virág vizslánkra. Õ 3 éve, 2012 februárjában rabolta el a szívünket és tett igazi, hatalmas NOÉs CSODÁt. Hónapokig kezeletlen gerincsérülése miatt amputálni kellett a lábát, mindenki altatni akarta, de Õ felállt, kapott egy mûláb félét, álomgazdit és egy nagyon boldog életet. Most azonban Virágnak újra segítségre van szüksége! Segítsetek Angyalok, támogassátok Virág korrekciós mûtétjét és új, használható mûlábát!
Köszönjük!


Benji, a halál torkából a gyógyulás felé
2015.03.27.
Õszintén be kell vallanunk Benji nem egy szeretet gombóc, de miért is lenne az? Sajnos semmi oka nincs rá, becsapták, elhagyták, átvágták, majd idõsen, betegen meg akarták gyilkolni … azok az emberek akik elhitették vele, hogy a családja, hogy bízhat bennük, hogy jól teszi, ha kicsi életét nekik ajándékozza. Néhány éve még Benjinek is volt imádott gazdimamija, aki szerette, aki kényeztette, aki tudott az Õ nyelvén beszélni. De a gazdimami meghalt, és Benji sorsa a saját „családjában” igen rosszra fordult. Ezt az apró, alig 3 kg-os picurkát számûzték a kertbe, a bundája páncélként rárohadt apró testére. A szomszédok etették, figyelték, õk vették észre azt is, hogy Benjivel nagyon nagy baj van. Majd amikor borzasztó állapotban, a fájdalomtól üvöltve az állatorvosnál a „családjának” döntenie kellett a sorsáról, nem haboztak kimondani az ítéletet: HALÁL … Minderrõl az egyik családtagtól tudunk, aki nem tartja közvetlenül a szûk családdal a kapcsolatot. De amint meghallotta, hogy mi van a kicsivel azonnal jelentkezett. Tehát Benji nem halt meg, mert szerencséje volt és mert van a bajára - súlyos gátsérv - gyógymód. Neki szerencséje volt, reméljük a sorsa tényleg szerencsésen alakul …


Földtölte a MiniMenhely részlegen
2015.03.24.
Nahát, milyen jó mutatvány!
Egykerekû ez a járgány!
Húzod, tolod, viszed, hozod,
De nem csûröd, s nem csavarod.
Azt cincogják az egerek,
Nem ér utol egy szekeret.
Csiripelik a madarak,
Nem bontott le várfalakat.
Azt nyeríti a ló is,
Eztet tolja Janó is.
Ló nem húzza, se nem hajtja,
Mi ez akkor? Hát talicska!


A hét kutyája: Molly
2015.03.19.
Igen, igen, a háromlábú kutyák a gyengéim. Többek közt (és itt egy hosszú sor következhetne…). De a lényeg, hogy teljesen lenyûgöz, hogy milyen remekül boldogulnak, vidámak, rohannak, játszanak. Saját háromlábú Péter fiam is örült tempót diktál, mogyorónyi agya hamarabb elfárad, mint ahogy a három lábikót meg kéne pihentetni. Hétvégén bõ két órás sétán voltunk a Hajógyári szigeten, simán bírta a strapát.


Álmodj szépeket Bodri....
2015.03.19.
Bodri, MiniMenhely projektünk idõs kutyusa ma csendben, nyugalomban, senkit nem zavarva örökre elaludt. Bodri 1 éve került hozzánk Törökszentmiklósról. Már akkor azt az információt kaptuk, hogy sokkal közelebb van a 20 évhez, mint a tízhez. Bár örökbefogadót nem sikerült találnunk neki, de mégis szerencsés volt, mert családban élhetett, nem is akármilyenben. Ideiglenes befogadói Zsuzsi és Fati mindent megadtak neki az utolsó hónapjaiban.


Fricike, a törött lábú yorki fiú
2015.03.15.
Súlyosan sérült yorkshire terrier kölyök a NOÉ Állatotthon MiniMenhely projektjének gondozásába.


A hét kutyája: Ficánka
2015.03.11.
Elõször csak a hazai szakemberek tartottak sürgõs konzíliumot. Ezt követõen országos értekezések, videokonferenciák és levélváltások történtek az ügyben. Innen már csak egy lépés volt, hogy a nemzetközi szaklapok érdeklõdését is felkeltse a téma és cikkeket jelentessenek meg. A külföldi egyetemek hamarosan vendégelõadónak hívták meg az eset legfelkészültebb itthoni szakértõit.


A hét kutyája: Laca
2015.03.05.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A Noé Állatotthon – Minimenhely projekt vezetõségétõl felkérést kaptam egy elõadásra, „Milyen az ideális gazdi?” címmel. A felkérést nagy örömükre elfogadtam, és ámbár egy tudományos szempontból is jelentõs doktori disszertációt is össze tudnék állítani a témából, most mégis igyekszem rövidre fogni.


Mici néni két élete
2015.02.27.
Mici néni két élete. Ismeritek a filmet? Kis Manyi zseniális, az egyik pillanatban öreg nénike, aki már semmit nem vár az élettõl, csak az emlékeinek él és nincs ereje új kihívásokra. Azután hirtelen újra csábos és életvidám fiatalasszony, tele tervekkel és egy új szerelem reményével. A mi Mici néninkén is valami ilyesmi a helyzet. Nem lehet rá kifejezett azt mondani, hogy egy fruska lenne, de idõnként mégis ez jut eszünkbe róla. Nem hazudtolja meg a bullterrierek örökké fiatalos és vidám természetét, egy öregecske óriásbébi.


A hét kutyája: Csorba
2015.02.26.
Itt vagyok, ragyogok! Nem pont, mint a fekete szurok, de tényleg ragyogok. Azért, mert itt lehetek, illetve még inkább, mert te most itt vagy, velem!

Többször elõfordult már, hogy szeretettel a szemembe néztek és azt mondták: „te egy igazi németjuhász vagy!” Bár nem õrzök a kennelem falán aranyfonállal hímzett családfát, de úgy gondolom, hogy ezek szerint ez valami jó dolog lehet.


MiniMenhely nyugdíjas körkép...
2015.02.24.
Mindig elnézegetem a nyugdíjas kutyusokat a menhelyen. Egy idõs kutyával persze bármikor, bármilyen egészségügyi probléma lehet és ez aggódással, félelemmel tölti el az embert. Vigyázni kell, még jobban odafigyelni bizonyos dolgokra. Ugyanakkor hihetetlen élmény egy ilyen kiforrott személyiséget magunk mellett tudni! Ne féljünk az idõs kutyáktól! Nagyon szórakoztató egy némileg gyermeklelkû, ugyanakkor bizonyos szokásaiban megrögzött senior ebecske. Tanulni is rengeteget lehet tõlük, csak egy kis nyugalmas szemlélõdést kell rászánnunk. Idõt és odafigyelést.


A hét kutyája: Szanti
2015.02.18.
Szeretném a leglényegesebb információval kezdeni: Szanti orra hegye, éppen egy átlagos magasságú nõ hátsójával van egy magasságban. Ez azért nagyon fontos, mert ha hirtelen állunk meg, az általában követõ üzemmódban közlekedõ Szanti elõtt, akkor bizony lazán a senekünkbe gyalogol orrilag.


A hét kutyája: Bakancs
2015.02.10.
Gyere mááár, szedd a lábad!!! Egek, de rémesen lassú vagy, simán lepöröglek! Figyi, csak teszek egy kört, utána ígérem, megvárlak. Jó, rendben, megvárlak most… Akkor viszont szedd már a lábad!


Szállj a szellõk szárnyán tovább Retro....
2015.02.03.
Nincs annál nehezebb, mint amikor búcsúznunk kell egy védencünktõl. Most is csak ülök és próbálom megfogalmazni a megfogalmazhatatlant. Kudarcot vallottunk. Hiába minden, hiába mentettük meg õt, mégsem sikerült, amit igazán szerettünk volna. A mi Retrónknak nem tudtunk szeretõ családot találni.


A hét kutyája: Dubai
2015.02.02.
A Dubai név hallatán mindannyiunknak a jólét, gazdagság, fényûzõ szállodák, üvegépületek és luxus jut eszünkbe. De gondolom az olvasóink között senki nem fog meglepõdni, ha most nem az Egyesült Arab Emirátusok (Al-Dawlat al-Imarat Al-Arabiyyah Al-Muttahidah) alig több mint 30 éves államának egyik emírségérõl, hanem egy, Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekvõ, tengerparttal nem rendelkezõ ország fõvárosának legnagyobb állatotthonának az egyik lakójáról fogunk írni.


A hét kutyája: Fekete Hattyú
2015.01.27.
Emlékeztek a Rút kiskacsa meséjére? No, ez nem az lesz, de némi hasonlóság azért mégis akad a mi történetünkben is. Csak éppen sokáig aggódtunk, hogy vajon mi lesz a mesénk vége.Előző | 1 2 3 4 5 6. 7 8 9 10 11 12 13 14 15 | Következő