MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül!
Feliratkozás hírlevelünkre:


Előző | 1 2 3 4 5 6 7. 8 9 10 11 12 13 14 15 | Következő

A hét kutyája: DeForma
2015.01.19.
A decemberi Állatok Karácsonya rendezvényen egész nap a Macskávézó körül tevékenykedtem. Nagy volt a sürgés-forgás, szerencsére nagyon sok látogató érkezett, így aztán az ebek is rendkívül izgatottak voltak.


A hét kutyája: Szén
2015.01.12.
No, kérem szépen, ahogy már a nóta is megmondta: „egy tisztes õszes orrmellék, a nõ számára ajándék…”, de ráadásként itt egy valódi gentledogról van ám szó!


A hét kutyája: Gyáli Gyula és Gyõzõ
2014.12.30.
Gyáli Gyula gyanútlanul gyomlálgatott és gyermekdeden gügyögött a gyámoltalan gyermekláncfûnek. Gyakorta a gyomrára gondolt, gúnárpecsenyére vágyott.

Gyáli Gyõzõ gondban volt, - gyere gyorsan, ne gagyogj, gyakoroljuk a gerledalt, gyújtsunk gyertyát!


A hét kutyája: Misa
2014.12.15.
Íme Medveczky Medve – baráti körben a Misa néven is közismert – amint gõgösen dúdolva az orra alatt, az erdõt kerüli éppen. Tûnõdve és dudolászva, csak úgy, mint általában, kobakja magvas gondolatokkal teli. Abban a szerencsében részesülhetünk, hogy megosztja velünk eheti merengéseit, hallgassuk hát figyelemmel.


Kutya egy karácsony
2014.12.15.
Tegyétek a kezeteket a szívetekre és valljátok be, hogy a karácsonyi ajándékozók listáján nálatok is szerepelnek a kiskedvenceitek! Na, azért! Akkor jó, ezek szerint nem csak nálam foglalnak el igen elõkelõ helyet a kutyáknak, cicáknak szánt ajándékok a bevásárló listán.


Búcsúpacsi mindenkinek... Pacsker örökre itthagyott bennünket
2014.12.10.
Pacskert 2005.februárjában mentette a NOÉ Állatotthon Minimenhely részlege az Illatos úti gyepmesteri teleprõl. A Kutyamagazinban is írtak róla, konzervet is reklámoztak gyönyörû pofijával, híre messzire eljutott. Így esett,hogy egészen az ország keleti felében is olvastak róla és lõn, hiába volt torz a lába, mégis szeretõ gazdira talált a messzi távolban.


A hét kutyája: Sonka
2014.12.09.
Sonka? Hol? Jöhet! De nem vagyok válogatós, jöhet szalámi, párizsi, virsli, bármi…

Ja, hogy én Sonka? Bocs, de artikulálhatnál jobban is, úgy értettem, hogy „Gyere, itt a sonka” nem pedig „Gyere ide, Sonka”…

Na, mindegy, azért van nálad legalább egy kis kutyakeksz? Mi van, nem hozzám készültél?


Itthagyott a legjobb barátom...
2014.12.07.
Ismét egy kissé tabu témát szeretnék feszegetni. Nem szívesen beszélünk róla, sokszor még szégyelljük is magunkat, lelkiismeret furdalást érzünk. A kérdés, amit talán fel sem merünk tenni magunknak: ha imádott kedvencem itthagyja ezt a világot, mennyi idõ múlva legyen ismét kutyám / cicám? Egyáltalán, legyen-e, lehet-e ismét.


A hét kutyája: Kotta
2014.12.02.
Kotta története egy kicsit hasonlít az én Peti kutyám történetéhez. Sérült kutyus, az egyik láb nem menthetõ, marad az amputálás. Remekül boldogul három lábon is, rohan, játszik, vidám, ÉL. Szerencsés, mert ideiglenes gazdinál rehabilitálódhat. Egy évet tölt a családban. Beleszeretnek. Aztán jelentkezik érte egy örökbefogadó jelölt. Nem akarják, nem tudják már odaadni. Örökbefogadja az ideiglenes család.

Nagyjából eddig megy Kotta és Peti története azonos úton. Mi is „bebuktuk” a fiatalurat és ez az egyik legjobb döntésünknek bizonyult. Azóta is megszínesíti, felvidítja minden napunkat, imádnivaló kisfickó.

Sajnos Kotta története nem ér véget a happy end-nél. Következett egy második rész is és annak már közel sem ilyen boldog a vége.


Van jövõ!
2014.11.28.
Mostanában alsó tagozatos osztályokba járok elõadást tartani a felelõs állattartásról. Az egyik kutyám is elkísér, a gyerekeknél tehát garantált a „kutyás néni” sikere. De szerencsém van, mert a pedagógusok is nagy szeretettel fogadnak.

Persze az elsõ kérdések között szerepelt, hogy mennyiért tartom az órát. Hát ingyen, természetesen, én örülök, ha jöhetek. Csodálkozás, öröm. Szegények az iskolák, amúgy nem lenne rá pénz. Ritka, hogy valamit ingyen kapnak. De úgy látják, hogy ez fontos, jó dolog, egyre többen érdeklõdnek. Van, ahol az óra végén csokit kapok, meghatódom. Pocak jutalomfalatot kap. Megdolgozott érte, az órák alatt körbejár a teremben és kéjesen elnyújtózva vakartatja a pocakját.


A hét kutyája: Mese
2014.11.25.
Mese-mese mátka, pillangós madárka, ingó-bingó rózsa, te vagy a fogócska! Na, hol vagy? Még el sem indultál? Látom, most nincs annyira kedved fogócskázni. Mi a baj?

Ó, értem már… Hiányzik a gazdi… Úgy teljesíteném a leghõbb kívánságodat, de a gazdidat sajnos már nem adhatom vissza. Tudom, hogy csodás és boldog évek voltak vele együtt. Sokat szenvedtél, és úgy örültem, amikor végre rád talált az embered.

Hét év. Ennyi jutott nektek. Aztán a gazdid elindult egy úton, ahova most még, bármennyire is szeretnéd, nem követheted.


A hét kutyája: Ripityom
2014.11.18.
„Moncsi-moncsi-Moncsicsi, mindig csak a Moncsicsi, én meg csak azt kérdezem: mikor lesz nekem?” Oké, oké, abbahagytam, most mit reklamáltok, nem hallhattátok, hogy dúdoltam is…!!!

Rendben, tételezzük fel csak egy röpke pillanatra, hogy nem mindenkinek ez az örökbecsû sláger a kedvence. De azt már igazán elképzelni sem tudom, hogy ne ringatna mindenkit nosztalgikus hangulatba ez a nóta!


A hét kutyája: Móni
2014.11.13.
Állítólag a szerelem vak, valamint ízlések és pofonok, de ha hallgattam volna bölcs, arany, aranyos maradtam volna, vagy mifene…???

A lényeg tehát. A történet úgy kezdõdött, hogy Pöttyös Panni összebútorozott Füles Mackóval. Igen, bizony, akik most elítélõen vonják fel a szemöldöküket, azoknak ajánlanám az elsõ bekezdést, „a szerelem vak”, stb., stb., de különös tekintettel a „hallgatni…”!!!


A türelem, jó kutyát terem...
2014.11.08.
A minap megint azt olvastam az egyik állatvédõ szervezet oldalán, hogy egy „örökbe”fogadó négy (azaz négy!) nap után vitt hozzájuk vissza egy kutyát, mondván még mindig nem az a bújós, hízelkedõs kanapékutya. Pedig már négy egész nap eltelt. Amibõl lehet, hogy négyet a kutyával is töltött, errõl nem szól a fáma, de ez mindenképpen súlyos, nagy idõ. Ami azért még kiderült, hogy egy traumás felnõtt kutyáról volt szó, tehát eleve sem egy mindenkit imádok üzemmódban mûködõ kölökrõl.


ÁLLATOK KARÁCSONYA A NOÉ Állatotthonban
2014.11.06.
2014. december 14.-én rendezzük meg a már hagyományosnak mondható Állatok Karácsonyát.
Arra kérünk mindenkit, immár hagyományosan, hogy lepje meg valamelyik védencünket egy kis figyelmességgel. Természetesen nem csak kutyusainkat és cicáinkat lehet meglepni; bármilyen más állatka választható Karácsonyi Kedvencnek!


A hét kutyája: Shrek
2014.11.04.
Még mielõtt a világsajtó és a bulvármédia is foglalkozni kezdene az esettel, ez a Shrek, nem az a Shrek! Több lényeges különbség is van, bár akadnak hasonlóságok is szép számmal( még ha ezt elsõre nehéz is elhinni).

Tehát a szóban forgó Shrek, hollywoodi druszájával ellentétben, nem zöld. Vagy mondjuk nem nagyon (fûben hempergés számít?). Aztán meg…, lássuk csak…, õõõ, ja az nem, akkor talán…, nem, nem az sem jó… Szóval akkor lássuk a hasonlóságokat, mert különbség hirtelen nem is jut több az eszembe...


Mert nélkülük nem menne.....
2014.10.30.
Sokszor esik szó az önkéntesekrõl, a NOÉ-s kutyákról, macskákról, a betegségeikrõl, a boldogságukról, de ritkán említjük meg az ideiglenes befogadók saját kutyáit. Azokat az ebeket, akik „kénytelenek” elviselni, hogy idegen kutyák és macskák költöznek a Gazdival közös otthonukba, és akiket ilyenkor kissé háttérbe szorítanak az elesett, sebesült, gyógyulófélben lévõ, rehabilitációra szoruló állatok. Sokan azt gondolják, hogy sajnálni kéne õket, pedig ha a Gazdi megteremti az összhangot, nem csak hogy elviselik, de segítik is az ideiglenes befogadói munkát, méghozzá önként és dalolva.


A hét kutyája: Vámpírka
2014.10.29.
Te jó ég, majd´szívbajt kaptam! Hát illik a szegény, gyanútlan hölgyekre így ráhozni a frászt?! Nyakunkon a hellóvín, meg mindenféleszentek, amúgy is hetek óta tetõtõl talpig fokhagymakoszorúban közlekedek, erre tessék, bele a képembe egy vámpír!!!


A hét kutyája: Stone
2014.10.21.
Stone, akit röviden úgy is jellemezhetnénk, hogy a kutya, akit rajtunk kívül eddig senki nem vett észre :(

Stone 2011 nyarán, hatalmas daganattal a hasán, besétált az egyik önkéntesünk munkahelyére, majd a fáradtságtól összeesett. Szõre foltokban hiányzott, nyüzsögtek benne a bolhák, ízületei a korából adódóan kopottak, mozgása nehézkes.


A hét kutyája: Kenó
2014.10.13.
Nõm aszongya a múltkor, hogy ne kacsingassak minden más csajra is, mégis hogy képzelem?! Mondom neki, cicuskám, hát hova gondolsz, nekem csak te létezel a világon, a többinek éppen csak megszagolom a hátsó fertályát, de azt is csak úgy plátóian, szinte kutyafuttában… De, de, de, õ igenis látta, hogy én mindenkinek odakacsintok, vigyorgok, sõt még a számat is nyalogatom!Előző | 1 2 3 4 5 6 7. 8 9 10 11 12 13 14 15 | Következő