MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül!
Feliratkozás hírlevelünkre:


Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8. 9 10 11 12 13 14 15 | Következő

Búcsú Mátyástól :(
2014.10.09.
Mátyás, a törökszentmiklósi gyepmesteri teleprõl mentett, sérült, daganatos öregfiú itt hagyott bennünket. Ég veled Mátyás! Reméljük megtalálod a boldogságot a Szivárványhídon túl. Sajnáljuk, hogy nálunk nem sikerült :(:( :(


Ismét három kutya érkezett hozzánk, altatás elõl
2014.10.07.
A minap segítségkérõ postot olvastunk a gyöngyösi kutyusokkal kapcsolatban, konkrétan azt, hogy altatás várható a telepen. Körülnéztünk, vajon tudunk-e helyet szorítani számukra,mert nem elég segíteni akarni, a feltételeket is biztosítani kell. Vagyis, amikor arra kerül a sor, hogy kutyát kellene átvennünk valakitõl, valahonnan, ez az elsõ, aminek lennie kell. Karanténhelynek. Mivel úgy gondoltuk,hogy 3 kutyát ismét tudnánk fogadni, jeleztük a gyöngyösieknek, majd feltettük a fuvarkérést a facebook oldalunkra és egy kedves lány vállalta is a felhozatalukat, amit nagyon köszönünk ezúton is. Így ma Mami, Vámpírka és Hófehérke megérkezett a NOÉ Állatotthon Minimenhely részlegének gondozásába.


A hét kutyája: Gemma
2014.10.06.
Nagyon szeretek a Hét kutyája rovatba írni. Ha egy-egy kutya így nagyobb nyilvánosságot, ismertséget kap, urambocsá´ még akár gazdisodik is, az mindent megér. A legjobb persze, ha tréfásra sikerül az iromány, egy poén, ami a kutyához kötõdik és megmarad az emlékezetben.


A fogyatékos kutyák is TÖKÉLETESEK
2014.10.06.
Megkaptam az álomtémát, az egyik saját kutyámról írhatok! A cikk ugyan a fogyatékos kutyákról szól, de ez ne riasszon vissza senkit, nagyon vidám írás lesz, mert nekem van a világon a legszeretetreméltóbb lökött kutyám. Szóval, aki ezután fogyi kutyát választ majd, annak be kell érnie a további helyezettekkel.


Nem csak a kölyökkutyák járhatnak kutyaiskolába...sosem késõ tanulni
2014.09.30.
Kertvárosi környezetben lakom, ami a gyakorlatban inkább falu. A kutyatartás összes sztereotípiájával találkozhatunk itt. Golden retrievert tartanak házõrzõnek a kertben, aki alig várja már, hogy végre jöjjön a betörõ, mert akkor talán vele is foglalkozik valaki. Vizslát, terriert kennelben, sétáltatás nélkül, hogy aztán jót lehessen vele ordítani, amikor mozgáshiányos õrületében egész nap ugat. Ja, kell valaki, a fõnökkel biztos nem mer üvölteni. De különben is, minek sétáltatni, hiszen ott van a kert... Hihetetlen, hogy mennyien választanak nem megfelelõ kutyát maguknak. Egyszerûen ordít a párocskáról, hogy nem illenek össze. Divat, tájékozatlanság, megszokás, megkövesedett elõítéletek. A vége pedig szinte mindig ugyanaz. A „legjobb” esetben egy boldogtalan kutya, akinek szükségletei nincsenek megfelelõen kielégítve és egy elégedetlen gazda, aki nem tud mit kezdeni a helyzettel. A legrosszabb esetet pedig szintén ismerjük, a kutya gyepmesteri telepre, menhelyre, vagy elegánsan az utcára kerül.


A hét kutyája: Füles
2014.09.30.
Amikor még ezt a cikket írtuk hittünk benne, hogy esetleg Iza és Füles együtt találhatnak gazdára...de mára bebizonyosodott, hogy ez sajnos a legnagyobb igyekezünk ellenére is lehetetlen. Izára rámosolygott a szerencse, nemsokára gazdás kutyaként hajtja álomra a fejét, ám sajnos Füles így egyedül marad... tényleg elõfordulhat, hogy rajta már senkinek sem akad meg a szeme?


A fajtamentésekrõl nagy általánosságban...
2014.09.22.
A minap állatorvosnál jártam, ami sajnos viszonylag gyakori. A váró csordulásig telve volt, ez is gyakori, szerencsére – ezek szerint nem csak szerintem tök jó a doki. Mivel majdnem két órát kellett várnom, bõven volt idõm „mozizni” kutyatartó embertársaim körében.


A hét kutyája: Coffee
2014.09.22.
Hát kávénak eléggé tejes-habos-cappuchinós-koffeinmentes vagyok, de tudom én, hogy igazából te így szereted a legjobban. Sok-sok habbal, mézédesen, nos, pont ilyen vagyok én is.


Mese, mese, meskete....
2014.09.17.
Mese, mese, meskete, kidobtak, de ízibe!
Mesét mondok, rontom-bontom,
Boldog voltam, nem volt gondom.
Elvittek, most visszatérek,
A gazdi már nem fogja kezem,
Itt lakozik a szívemben,
Éldegéltem sokat vele.
Mese vagyok, egy szomorú Mese.


Szantinak szemeltávolító mûtétje volt :(
2014.09.15.
Szanti egyik szeme ki volt szúrva bekerülésekor, de a másikra sem látott. Sajnos a meglévõ szemgolyója még komoly fájdalmait is okozott neki a túlnyomás miatt, ezért állatorvosaink a szemgolyó eltávolítását javasolták. Szanti már túl is van a mûtéten, de a gyógyulásához a segítségeteket kérjük. Támogassátok õt, hiszen ahogy más, ez is csak EGYÜTT SIKERÜLHET!


A hét kutyája: Pumpa
2014.09.14.
Halálfej Joe – baráti körben a Pumpa néven is közismert – bemutatkozó rezüméjét szerettem volna összeállítani, de lehurrogott, hogy a legfontosabb tudnivalók már versbe szedve, sõt megzenésítve is rendelkezésre állnak, úgyhogy ne törjek én itt babérokra szerény írói képességeimmel… Nyeltem egyet, aztán úgy döntöttem, hogy nem sértõdöm meg, beszólt, hát beszólt. Azért azt nem értem, hogy ha nem elégedett velem, akkor miért lettem felkérve hivatalos önéletrajz írónak? Verselésrõl meg danolászásról eleve sem volt szó, de prózában is egész tisztességesen meg lehet írni azokat a memoárokat. De mint mondtam, nincs harag…


Azta Pasta! Folyik a víz körben a Minin
2014.09.10.

Budapest szívében található egy remek tészta gyorsétterem a Pasta Manufaktura. Nem csak finomak az ételek, kedves a kiszolgálás, remek a hangulat, KUTYABARÁT a hely, de állandóan jótékonykodnak.
A NOÉ Állatotthon MiniMenhely projektjének is akciót hirdettek. A gyûjtés célja az itató-slagrendszer kibõvítése a projekthez tartozó kutyakennelek között.
Mostanra pedig boldogan jelenthetjük már mindenhol slagból folyik a víz a Minin. Köszönjük! :)


A hét kutyája: Rexona
2014.09.08.
Gyerekkoromban a szüleimnek mindig németjuhász kutyája volt, vagy németjuhász keveréke. Az a bizonyos farkaskutya. Számomra mindig is a leginkább jelentette ez a fajta a szelíd farkasokat, a „legtermészetesebb” kutyákat. Talán mások is így vannak ezzel. Nem mintha bármi vadság jutna eszembe róluk, éppen ellenkezõleg!


A hét kutyája: Kamu
2014.09.02.
Nem arról van szó, hogy én itt rekordot akarnék dönteni, vagy a leghosszabb bentlakó címért versengenék. Dehogy! Sajnos vannak nálam esélyesebbek is erre a posztra. De öt év, azért az mégis csak öt év…


Henna, az örökbefogadás reménye nélkül?
2014.08.29.
Henna 2011-ben lett a NOÉ Állatotthon / MiniMenhely részlegének védence. Már akkor is öreg volt. Mostanra mondhatjuk, hogy õskövület lett belõle. Az idõ vasfoga nyomot hagyott rajta, egészsége megrogyott: elveszítette látását, a hallása sem tökéletes, régen szobatiszta volt, de ma már nem talál ki a kutyaajtón, így bepisil. "Õ már nem tud versenyezni fiatal, ügyes, szófogadó, tanulékony társaival, egyetlen erénye maradt, amit még az idõ sem tudott megtépázni: szeretetre méltó, bájos kis lénye." Vajon akad neki egy végleges, nagy elhivatottsággal rendelkezõ, szeretõ család élete alkonyán?


A hét kutyája: Ridikül
2014.08.25.
Olálá-mongyõ-szeRidikül-neszpá?! Ansanté-Madam! Vulévu-petit-dunsztos-a-la-kompóth?

Õõõ, ekszküzémagamat, de mit tetszik itten vartyogni? Én echteungarishe Miniskutya vagyok, úgyhogy ne tessék nekem hottentottául ugatni! A dunsztos meg, hacsak nem idei szüretelésû pacalbefõtt, akkor köszönöm, de isten ments! Szóval akkor bemutatkoznék, nevem Ridikül. Az elõkelõ hangzás dacára, én igazából egy jófajta tenyeres-talpas menyecske vagyok.


Kotta újra nálunk....
2014.08.14.
Egy újabb megtört szív, egy újabb szomorú szempár... egy újabb csalódás....


Mikrofon próba egy-kettõ-három....
2014.08.08.
- Mikrofonpróba, egy-kettõ-három, mikrofonpróba egy-kettõ-há...

Hát próbálgassad te csak azt a jó édes... Én kösz, mindig tökéletesen be vagyok hangolva. Úgyhogy ne próbálkozzál próbálkozni!

És igen, Mikrofon a nevem, most mé ́ kell ezen annyira csodálkozni? Mindenrõl van véleményem és el is ugatom, neveztek volna inkább Szócsõnek??


A hét kutyája: Tikka, a mi kis ügyifogyink
2014.07.24.
Mi lehet Tikka bájának igazi titka? Talán az, hogy Õ, a mi Aprajafalvánk Ügyifogyija!


SÉTÁLTATÁSI SZÜNET A MINIMENHELY RÉSZLEGEN!
2014.07.23.
Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat és örökbe fogadóinkat, hogy két szombati napon (2014. július 26-án és augusztus 2-án) a MiniMenhely részlegen sétáltatásra technikai okok miatt nincs lehetõség. Köszönjük a megértést!Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8. 9 10 11 12 13 14 15 | Következő